16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'nin gündeminde 'anket' vardı

Genel Başkan Baykal, araştırma sonuçlarının, CHP'nin konuyla ilgili gözlemleriyle uyumlu olduğunu belirterek, Türkiye'nin hızla muhafazakarlaştığını ifade etti. Baykal, Anayasa değişikliği ile üniversitelerdeki türban yasağının kalkması halinde bu sürecin daha da hızlanacağını dile getirdi.

Baykal, hakim ve savcı atama yöntemini belirleyen yasanın titizlikle incelenmesi ve bu incelemenin ardından Anayasa Mahkemesine götürülmesi gerekiyorsa gereğinin bir an önce yapılacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca, TEKEL'in, 2004'te İspanya'dan aldığı makinelerin ithalatında yolsuzluklar yaşandığı konusunda hazırlanan Başbakanlık raporunda isimleri geçen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın oğlu Abdullah Unakıtan, Family Finans Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atila Kurama, Kurumun o dönemdeki ortağı Murat Ülker ile İspanyol ve Dubai firmasının 3 yetkilisi hakkında CHP'nin suç duyurusu da gündeme geldi. Konuyla ilgili, görev alanı nedeniyle Maliye Bakanı Unakıtan'ın da sorumluluğu bulunduğu öne sürülerek, kamuoyunun bu açıdan da bilgilendirilmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

a.a
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 20:47:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
behcedkorkmaz IP: 88.227.64.xxx Tarih : 6.12.2007 22:54:44

baykal türkiyede degilde başka bir batı ülkesinde genel başkan olsaydı galiba heykeli dikilirdi