19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

CHP’nin ‘Güneş’ nöbeti!

İKTİDAR ve muhalefetin İstanbul’daki pankart kavgası kızıştı. AKP’nin “Gölgelerin üstümüze geldiği en zor anlarda, Güneşin doğuşuna binlerce kez şahit olduk” pankartını bilboardlara asmasının ardından CHP de bir yıl önce sokakları süsleyen “Kara bulutlar dağılınca her zaman güneş doğar” yazılı afişlerini bilboardlara astırdı.

BAŞBAKAN DELDİ

Ancak CHP’nin afişleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından “Üst geçitler kamusal alandır, pankart asmak yasak” denilerek toplandı. Başbakan Erdoğan’ın pankartları üst geçitlerde dururken kendilerininkinin toplanmasına isyan eden CHP’liler, Zabıta Müdürlüğü’ne giderek çöpe atılan afişlerini geri aldı.

Zabıtaların, valilik ve emniyetin iznini gösteren CHP’lilere yanıtı, “Bize toplamamız için talimat veriyorlar” oldu. Şimdi zabıtaya karşı nöbet timleri oluşturan CHP’liler, pankartlarının başında sökülmesin diye bekliyor. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi kamusal alan diyerek üst geçitlerde pankart astırmayı yasaklamıştı. Ancak Başbakan’ın birçok mesajını o üst geçitlerde gördük. Yasağı ilk başbakan deldi. Suç duyurusunda bulunacağız. Üst geçitleri kullanacaksa tüm siyasi partiler kullansın” diye konuştu.

Akşam
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 07:14:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?