16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

CHP'nin kapatılması için dava

İstanbul Barosu avukatlarından Ömer Uzunçayır, CHP'nin Kanaltürk adlı yayın kuruluşuna 3 milyon dolar avans adı altında para vererek, Anayasa'ya ve 2820 sayılı kanuna muhalefet ettiğini belirterek dava açtı.

Dün dava dilekçesini Yargıtay Başsavcılığı'na iletilmesi kaydı ile İstanbul Başsavcılığı'na veren Avukat Uzunçayır, iddialarının ihbar kabul edilerek Anayasaya ve TCK'nun 2820, 5234 ve 5271 sayılı kanunlara muhalefet eden CHP'nin kapatılması talebinde bulundu. Avukat Uzunçayır, dava dilekçesinde şu görüşlere yer verdi: “CHP tarafından Kanaltürk 'e 3 milyon dolar para transfer edildiğine ilişkin basında yer alan haberler üzerine ilgili yayın kuruluşu vakıayı inkar cihetine gitmiştir. Paranın ileride yaptıracakları belgesel programı reklam avansı olarak verildiğini deklere etmiştir. Paranın CHP'ye bir hizmet karşılığı verilmediği aşikardır. Paranın Siyasi Partiler Kanunu'nun 72. maddesini bertaraf etme amacına matuf olduğu, zira sözde belgesel reklam anlaşmasının vukuuna ilişkin bir faaliyet gerçekleşmemiştir. İhbarın re'sen araştırılmasına, Anayasaya ve 2820 sayılı yasaya muhalefet suçu işleyen CHP'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi nezdinde dava ikamesini talep ederim.”

Paranın CHP'den geldiğini duyduk
Vatan TV Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Kaplan, dün gazetemizde yer alan haber ile ilgili bir açıklama yaptı. Kanaltürk'ün kiralanmasındaki para kaynağının CHP olduğunun söylenildiğine işaret eden Kaplan, “Patronumuz kanalı satmak için müşteri aradığını ve satışta paranın kaynağının da CHP olduğu söylenildiğini duyduk” dedi.
yenişafak
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2007 Cumartesi 07:45:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?