31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

CHP’siz uzlaşma olmuyor

Meclis’te 4 konuda kurulması planlanan uzlaşma komisyonları CHP’nin reddetmesiyle proje olmaktan öteye gidemedi.

Öneriyi ortaya atan TBMM Başkanı Toptan "CHP olmadan uzlaşma olmaz, komisyonların kurulması teknik olarak mümkün değil. Diğer partiler aralarında ortak çalışma yürütebilir" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın, siyasi parti gruplarına yaptığı, "4 konuda uzlaşma komisyonu oluşturulması" çağrısı, CHP’nin destek vermemesi üzerine sonuçsuz kaldı. "CHP olmadan uzlaşma da olmaz" diyen Toptan, parti yönetimlerine, "Kendi aranızda ortak çalışma yürütün" diyecek.

3 parti kabul etti

Köksal Toptan, Anayasa değişikliği, TBMM İçtüzüğü ve AB uyum mevzuatı ile "Siyasi partiler, seçim, siyasetin finansmanı ve siyasi etik kanunları" için dört ayrı uzlaşma komisyonu kurulması amacıyla partilere çağrıda bulunmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Toptan’a yazdığı mektupta, yolsuzluğa karşı önlemler almak amacıyla ayrı bir uzlaşma komisyonu daha kurulmasını istemişti. AKP, MHP ve DTP grupları, dört ayrı komisyon için ikişer üye bildirirken, CHP çağrıyı reddetti.

Aranızda çalışın

Toptan, önceki gün Meclis kulisinde gazetecilerle sohbet ederken, uzlaşma girişimlerinden sonuç alamadığını belirtti. Toptan, gelinen aşamayı, AKP, MHP ve DTP grup başkanvekilleriyle yapacağı toplantıda anlatacağını bildirdi.

Parti yöneticilerine, CHP’nin üye bildirmemesi nedeniyle komisyon kurulmasının mümkün olmadığını anlatacağını belirten Toptan, "CHP olmadan uzlaşma olmaz, komisyonların kurulması teknik olarak mümkün değil. ’Uzlaşma komisyonları kurulmasa da kendi aranızda bu konularda bir ortak çalışma yürütebilirsiniz, ortak çalışma grubu oluşturabilirsiniz’ diyeceğim" bilgisini verdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 10:12:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?