18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Çiçek: Bizi orduyla karşı karşıya getirmeyin

Ankara - Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, tahterevallinin bir tarafında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir tarafına da hükümet oturtulmak suretiyle değerlendirme yapılmaya çalışıldığını belirterek, terör konusunda herkesin aynı tarafta olduğunu kaydetti.

Çiçek, NTV'de katıldığı bir programda terörle mücadele konusundaki soruları yanıtladı.

Terörün Türkiye açısından her zaman öncelikli bir mesele olduğunu belirten Çiçek, "kurumlar arası çekişme, devletin kurumu böyle, diğeri şöyle düşünüyor gibi yanlış bir kanaate" kimsenin kapılması gerektiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Diyalog eksikliği söz konusu mudur? Buna evet diyemem. Güvenlik konusunun konuşulduğu anayasal kurumlar var. Bunlar takvime bağlı, bunları sektirmemiz mümkün değil. Evvela 2 ayda bir MGK toplantısı yapılıyor. Her gün yapılması gereken toplantılar da devletin ilgili birimlerinde her gün yapılıyor. Yetkililer çerçevesinde işbirliği gerektiğinde bu da sağlanıyor."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün açıklamalarının anımsatılması üzerine Çiçek, "Tahterevallinin bir tarafına Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri, bir tarafına da hükümet oturtulmak suretiyle bir değerlendirme yapılmaya çalışılıyor" dedi.

Çiçek, şöyle devam etti:

"TSK bir taraf, hükümet bir taraf değil. Terör konusunda hepimiz aynı taraftayız. Hiçbir Cumhuriyet hükümeti terör konusunda Genelkurmay ile farklı farklı yanlarda olamaz. Devletin tüm organları aynı tarafta olur.

Bu açıklamanın nedenini bilemem, ama tahminlerle neden kamuoyunu meşgul ediyoruz ki? Bununla ilgili değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Bu konuda biz tek tarafız."

Çiçek, "Terör olaylarına karışmayan terör örgütü üyelerine yönelik adı af olmayan bir düzenleme yapılabilir mi?" sorusunu yanıtlarken, "Bizim ne seçim beyannamemizde, ne hükümet programımızda böyle bir vaadimiz yok. Devletin ilgili birimlerinde konuşula konuşula 18 Kasım'da kurulan hükümetin önüne gelen taleplerden bir tanesi budur" diye konuştu.

Hükümetin gündeminde bir anayasa değişikliği olup olmadığı sorusunu ise Çiçek, "O bir parti çalışması. Şu anda hükümetin gündemine gelmesi gerekmiyor. Daha çalışma da bitmedi" şeklinde yanıtladı.


AA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 01:25:42
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:22:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?