22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çiçek: Kasırga hakkında işlem olmaz

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında, "Yasaya aykırı hiçbir işlem yapmayız. İşlem de olmaz, merak etmeyin" dedi.

Çiçek, konusu "kadın" olan "AK Parti İstanbul'a Hesap Veriyor" toplantısı öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Burada değerlendirmelerde bulunan Çiçek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Fahri Kasırga hakkında kovuşturma ve soruşturma yapılması için kendisinin isteminin gerekli olduğuna ilişkin bir soru üzerine, "Eksik bilgiye dayalı, en azından yanlış değerlendirmeler yapılıyor. Eksik bilgiye dayalı, hemencecik hüküm veriliyor" yanıtını verdi.

Çiçek, "yargı siyasallaşıyor" denildiğini, bunu hep aynı çevrelerin söylediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Mesele, 'siyasi partiye dayalı olarak geldi, onun yaptığı her iş siyasi olur' yaklaşımı ise, başka türlü gelir ama öbürüne taş çıkaracak işler yapar. Neye bakarak, kişinin geliş tarzına mı, ölçünüz ne? Bunu bir görmek lazım. Bu 'siyasallaşma' lafı, kendi düşüncesinde olanlar iş başında olduğu zaman hiç gelmez gündeme. Mesela AK Parti'den bir Adalet Bakanı değil de bir başka partiden birisi olsaydı, aynı şey olmazdı."

Hollanda, Belçika gibi ülkelerde Türk asıllı vatandaşların Ermeni soykırımını kabul etmedikleri için seçimlerde aday gösterilmediğini, haklarının ellerinden alındığını da anlatan Çiçek, özgürlükler konusunda Avrupa'nın son 2 yıl içinde inanılmaz derecede kötüye gittiğini, gözaltı sürelerinin 28 güne çıkarıldığını dile getirdi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 19:38:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?