19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Çiçek: Onların söylediği önemli

Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye’nin gerek Medeniyetler İttifakı projesiyle gerek Ortadoğu’daki girişimleriyle barış için elinden geleni yaptığını belirterek “Bu konuda bizim ne söyleyeceğimizden ziyade Türkiye’yi ziyaret edenlerin ne söyleyecekleri, söylemekten de öte ne yaptıkları ve yapacakları önemlidir” diye konuştu.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Papa’nın yarın başlayacak Türkiye ziyaretinin de Kurul’da ele alındığını belirten Çiçek, Başbakan Erdoğan’ın da Papa ile havaalanında görüşeceğini söyledi. Ziyaretin İslam dünyasıyla Hıristiyan dünyası arasında bir dönemeç olmasını arzu ettiklerini kaydeden Çiçek, “Çünkü eylül ayında yapılan açıklamalar, İslam dünyasında infiallere, halkı tepkilere neden olmuştur” dedi.

Çiçek, Türkiye’nin gerek Medeniyetler İttifakı projesiyle gerek Ortadoğu’daki girişimleriyle barış için çaba harcadığını anlatarak şunları söyledi:

“Türkiye her zaman dünyada olup biten olaylar karşısında ilk adımı atan birkaç devletten birisidir. Bizim devlet olarak bu konudaki tavrımız mesajımız 83 yıldır bellidir. Yarın, olsa olsa bunun değişik bir tarzda ifadesinden ibaret olabilir. Dolayısıyla bu konuda bizim ne söyleyeceğimizden ziyade Türkiye’yi ziyaret edenlerin ne söyleyecekleri, söylemekten de öte ne yaptıkları ve yapacakları önemlidir.”

“İLK PAPA ZİYARETİ DEĞİL”

Çiçek, Türkiye’nin bir Papa’yı ilk defa ağırlamadığını belirterek, Türkiye’nin hoşgörüsü, misafirperverliği ve yerleşik devlet geleneğiyle Papa’yı ağılayacağını söyledi. Papa’nın sözlerinin Türk toplumunda da infial uyandırdığını ve Türkiye’nin de gerekli diplomatik tepkili gösterdiğini söyleyen Çiçek, Türkiye’ye resmi davetle gelen Papa’nın ziyaretin medeniyetler arası barış açısından da faydalı olmasını umduğunu söyledi.

ANKA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 20:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?