22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çiçek: Tedbirleri açıklayamam

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiklerini, bununla ilgili, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tedbirlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü belirterek, "Bir kez daha ifade ediyoruz ki bu tedbirlerin hedefi doğrudan doğruya terör örgütüdür. Onunla işbirliği yapan, ona destek veren, ona yardım ve yataklık yapan unsurlardır" dedi.


Çiçek, Bakanlar Kurul toplantısını ardından yaptığı açıklamada, Prof. Dr. Erdal İnönü’nün vefatında duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailesine başsağlığı diledi.
Bakanlar Kurulu’nun bugün, ekonomik gelişmeler ile Türkiye’nin bundan sonra izleyeceği politikalarla ilgili değerlendirme yaptığını söyledi.


Türkiye’nin seçim dönemleri de dahil, mali disiplinden fedakarlık yapmaksızın bir istikrar programını uyguladığını, bundan sonra da buna devam edeceğini belirten Bakan Çiçek, toplantıda esas olarak da güvenlik ve dış politika konuları üzerinde durdukların bildirdi.

ÇOK YÖNLÜ MÜCADELE
Türkiye’nin, çok yönlü olarak bir terör mücadelesini sürdürdüğünü belirten Çiçek, terörle ve teröristle mücadeleyi her alanda sürdürmeye gayret ettiğini kaydetti. Bununla ilgili, askeri, siyasi, diplomatik ve ekonomik tedbirlerin eş zamanlı sürdürüldüğünü anlatan Bakan Çiçek, şöyle devam etti:
"Bir kez daha ifade ediyoruz ki bu tedbirlerin hedefi doğrudan doğruya terör örgütüdür. onunla işbirliği yapan, ona destek veren, ona yardım ve yataklık yapan unsurlardır. Bunun altını özellikle çiziyoruz. Çünkü bu konuyu başka türlü saptırmak isteyenler var. Fitne fesatın çokça söyleneceği,, konuşulacağı, bir kısım konuların başka istikametlere çekileceği bir alandır. Onun için açıkça ifade ediyoruz, doğrudan doğruya terör örgütü, onunla işbirliği yapan, yardım ve yataklık yapandır. Çünkü yardım ve yataklık yapan, bu suça iştirak etmiş demektir.
Hepimiz biliyoruz ki terör, uluslararası antlaşmaların ve sözleşmelerin konusu olan, insanlığa karşı bir suçtur. Türkiye’nin aldığı ve almakta olduğu askeri, siyasi, diplomatik ve siyasi tedbirler uluslararası hukuktan doğan bir haktır. Türkiye, bu hakkını kullanıyor.


Türkiye, aldığı ve almakta olduğu tedbirleri bu hukuk çerçevesinde almaktadır. Bugün bunlarla ilgili çok fazla açıklama imkanım yoktur.


Toplantı uzun sürdü, ancak aldığımız kararları işin tabiatı gereği açıklama imkanım olmaz. Ama kamuoyunun şunu bilmesi lazım; Tek bir tedbirden yola çıkarak bu mücadeleyi Türkiye sürdürmüyor.
Bu belanın ülkemizden defedilmesi noktasında bu tedbirleri alıyor.


Aldığı almakta olduğu tedbirler var." Bu hafta, bu konuların konuşulacağı Irak’a Komşu Ülkeler Toplantısı’nın İstanbul’da yapılacağını anımsatan Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD’ye yapacağı ziyarete ilişkin de değerlendirme yapıldığını söyledi.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 06:37:28
Güncelleme :1 Kasım 2007 Perşembe 07:20:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?