22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çiçek:Sen önce borcunu öde

AK Parti'nin milletvekili adayı eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek, seçim bölgesi gezisi çerçevesinde gittiği Elmadağ ilçesinde Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ı sert bir dille eleştirdi.

AK Parti'nin Ankara 2. Bölge 1. sıra milletvekili adayı olan Cemil Çiçek, seçim çalışmaları çerçevesinde Ankara'nın Elmadağ ilçesine bir ziyarette bulundu.

Burada sırasıyla ilçe halkı ve esnaf ile bir araya gelerek vatandaşların sorunlarını dinleyen Çiçek, seçim öncesi vaatleri hatırlatarak özellikle ''mazotu 1 YTL yapacağız'' diyenleri boş vaatlerde bulundukları gerekçesiyle tepki gösterdi. Mazotu 1 YTL'ye düşürme vaadinde bulunan Genç Parti lideri Uzan'a çatan Cemil Çiçek,

''Biz senin ailenin İmar Bankası'ndan olan 6 milyar dolar borcunu ödüyoruz. İlk önce sen onu öde. Senin baban, kardeşin nerde. Nerede senin baban, kardeşin. 6 milyar doları biz ödedik. Batık bankaların borcunu ödemek yerine millet için yatırım yapsaydık vatana daha büyük hizmet etmiş olurduk. 50 milyar dolara yakın batık bankaların borcunu ödemek zorunda kaldık. Bunu millet için harcasaydık belki de gelişme ikiye katlanırdı.'' şeklinde konuştu.

CHP lideri Deniz Baykal'ın enerji bakanlığı yaptığı dönemi hatırlatan Çiçek, ''O dönemde para olmadığı için Irak petrol vermemişti. O günlerden bu günlere gelindi. Şimdi ise ucuz vaatlerde bulunularak vatandaştan oy kapmaya çalışıyorlar. Bir kaç günlük hareketliliğin ardından sonra ne yapacaksınız. Ekonomiyi düze çıkarmak kolay mı?'' dedi.
Zaman
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2007 Cumartesi 00:01:51
Güncelleme :23 Haziran 2007 Cumartesi 01:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?