22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çiçek'ten veda mesajı

Genel seçim nedeniyle anayasa gereği görevinden ayrılacak olan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan bir mesajla çalışma arkadaşları ve yargı mensuplarına veda etti.

Çiçek, mesajında, 19 Kasım 2002 tarihinden beri 58. ve 59. hükümet dönemlerinde Adalet Bakanı olarak görev yaptığını anımsattı.

Çiçek, parlamenter demokrasilerin üç temel erkinden biri olan ve "yıllardan beri ihmal edildiğini" belirttiği yargı erkinin hak ettiği konuma getirilebilmesi için bakanlığı döneminde önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade etti. Çiçek, bu kapsamda, adliye hizmet binaları ve cezaevlerinin önemine uygun fiziki ortamlara kavuşturulduğunu, yargı mensuplarının özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda önemli adımlar atıldığını, yetersiz hale gelen yasaların günün ihtiyaçlarına ve çağdaş demokrasilerin gereklerine uygun bir şekle getirilmesi için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, "Bu dönem yargı reformunun başarıyla gerçekleştirildiği bir dönem olmuştur. Türk hukuk sisteminde reform niteliğinde köklü değişiklikler yapılmıştır" dedi.

Çiçek, hakim ve savcıların mali haklarının, kendi özel kanunları olan Hakimler ve Savcılar Kanunu içerisinde düzenlenerek, Cumhuriyet tarihinde ilk kez devlet memurlarından ayrı ve özel bir rejime tabi kılındığını, böylece anayasada belirtilen konumlarına uygun hale getirildiğini dile getirdi.

Adalet Bakanı Çiçek, yargının en önemli sorunlarından birisi olan hakim, Cumhuriyet savcısı ve diğer adalet personeli kadrolarındaki eksikliğin giderilmesi ve sayılarının artırılması konusunda da ciddi mesafeler kaydedildiğini ifade etti.

Çiçek, şunları kaydetti:

"Büyük bir gayret ve kararlılıkla gerçekleştirilen çalışmalar sonucu dört yıl gibi kısa bir sürede, sorunların çözümlenmesi yolunda büyük mesafeler alınmış, artık yargı sadece sorunlarıyla değil, başarı ve uluslararası standartlara uygun ve kaliteli hizmetleriyle de anılır hale gelmiştir. Bu çalışmalar, hakim ve Cumhuriyet savcılarımız ile adalet personelimizin sürekli olarak yanımızda hissettiğimiz desteği ve başta Müsteşarım olmak üzere Bakanlığımızın bütün yönetici ve görevlilerinin yoğun emek ve mesaisi ile gerçekleştirilmiştir. Şüphesiz yapılan bu işlerin ileride de devam ettirilmesi, yargının hak ettiği yeri alması ve adalet sistemimizin kusursuz bir duruma gelmesi açısından büyük önem taşımaktadır." Çiçek, hakim ve Cumhuriyet savcıları ile adalet personeline teşekkür etti.


aa
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2007 Cuma 16:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?