22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Çıkarlarımız için herkesle görüşürüz'

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, dün yayımlanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bildirisinin gayet açık olduğunu, buna ilave edilecek bir konunun olmadığını söyledi.

Gül, Orta Doğu'daki güncel meseleleri masaya yatırmak üzere, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 7 Müslüman ülkenin dışişleri bakanının katılacağı toplantıda Türkiye'yi temsil etmek için, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a gitti.

Hareketinden önce Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, MGK toplantısının ardından yapılan açıklama çerçevesinde Irak'ın kuzeyindeki Kürt gruplarla görüşmelerinin gündemde olup olmadığının sorulması üzerine, "Açıklama gayet açık buna çok ilave edilecek bir konu yok" dedi.

Gül, bu konuda da daha önce açıklamaları olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "Biz Irak'taki herkesle görüşüyoruz, ne zaman Türkiye'nin çıkarına herhangi bir görüşmede fayda görürsek veyahut da Irak'taki problemlerin çözümüne, diplomatik ve siyasi yoldan çözüm bulma gayretlerimiz devam edecektir."

Gül, TCK'nın 301. maddesinin değiştirilmesi konusunda bir takvimin bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, bu konuyla ilgili gerek kendisinin gerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının bulunduğunu, buna bir şey ilave etmek istemediğini kaydetti.
Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 18:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?