22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

‘Cinayet emniyetin bilgisi içindeydi’

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 12 kez ihbar edilmesine rağmen Hrant Dink cinayetinin işlenmesini “Cinayet Emniyet’in bilgisi dahilinde işlenmiştir” sözleriyle değerlendirdi. 

CHP lideri Deniz Baykal, NTV Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün sorularını yanıtladı.

CHP Genel Başkanı Baykal, Hrant Dink cinayetiyle yeniden gündeme gelen 301. madde üzerinden sistemli bir kampanya yürütüldüğünü, bu kampanya karşısında hükümetin direncinin azaldığını söyledi.
Hrant Dink cinayetinin 301. madde için alet edildiğini ileri süren Baykal, “Bu konuda Türkiye’ye yöneltilen eleştiriler yanlıştır. AKP bu kampanyaya boyun eğerse kendi bileceği iştir” diye konuştu.

Hrant Dink’in cenaze töreninde atılan sloganların hatırlatılması üzerine ise Baykal “Cılkını çıkarmamak lazım, daha ölçülü, soğukkanlı olmaya ihtiyaç var” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın “Derin devlet Osmanlı’dan beri vardır” sözlerini değerlendiren CHP lideri, Dink cinayeti ile derin devletle bağlantısı olduğuna inanmadığını, ortada perperişan bir Emniyet olduğunu söyledi.

“TÜM FAİLİ MEÇHULLER AKSU DÖNEMİNDE”
İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu döneminde Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Dink cinayeti, Danıştay saldırısı gibi önemli olaylar ve cinayetler işlendiğini vurgulayan Baykal, varolan tablodan İçişleri Bakanı ve Başbakan’ın sorumluluğu bulunduğunu belirtti.

“BATAKLIĞI KURUTMAK GEREKİR”
Deniz Baykal, Emniyet’te değerli bir kadro olduğunu ancak Emniyet örgütünün felce uğratıldığını savundu. Deniz Baykal sözlerini şöyle sürdürdü, “Türkiye güç bir döneme giriyor. Giderek bir kutuplaşma ortaya çıkıyor. Türkiye’nin ciddi bir güvenlik birimine ihtiyacı vardır. Artık sivrisineklerle uğraşmak yerine bataklığı kurutmak gerekir. Bataklık hükümetten kaynaklanıyor. Emniyette tarikatlaşma olur mu? Herkes Emniyet’te dilediği gibi kadrolaşıyor. Ayaklar altına alınmış magazin kültürünün içindeyiz. Sorumlular istifa etmeli.”

AKSU VE ERDOĞAN HAKKINDA SORUŞTURMA ÖNERGESİ
Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Aksu’nun olayda hukuki ve siyasi sorumluluğu olduğunu belirten CHP Genel Başkanı Baykal, toplumun duyarlılığının törpülendiğini söyledi.

“AKP KENDİ İÇİNDE GANİMET PAYLAŞIMI ANLAYIŞINDA”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerininin Meclis’in aritmetik çoğunluğu yerine uzlaşma zeminiyle çözümlenmesi gerektiğini belirten Baykal, “Önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Olay bu çerçevede ele alınacakken, maalesef AKP parlamento çoğunluğunu kullanarak istediği ismi çıkartmaya çalışıyor. AKP kendi içinde ganimet paylaşımı anlayışını yaşıyor. Türkiye’nin ihtiyacı bir uzlaşma mecburiyetidir ancak bu anlaşılmış değil” diye konuştu.


ntv
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 18:41:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?