22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çölaşan, askerin Köşk sessizliğini yazdı

Çölaşan, herkesin merak içerisinde olduğunu, bu yüzden "Asker ne yapacak?" sorusuyla sık sık karşılaştığını belirterek, darbe olmayacağını müjdeledi!!!

Çölaşan'a göre darbe olmayacak ama, askerin elbette bir tavrı olacak.. İşte asker sözcüsü (!) Çölaşan'ın kaleminden, askerin yapacakları:

Herkes soruyor: Asker ne diyor?

"(...) Şimdi gelelim konumuza. Hürriyet okurları ve herkes hep aynı şeyi soruyor:

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde asker nerede? Asker niçin ağırlık koymuyor, konuşmuyor, ülkeyi yönlendirmiyor? Yoksa bunların Çankaya’ya çıkmasını içine mi sindirdi?

Burada size bu soruların yanıtını ileteyim:

Asker yaşamakta olduğumuz bu süreçte sıkıntılı. Ancak eli kolu Anayasa ve yasalar tarafından bağlanmış durumda. Cumhurbaşkanı’nın nasıl seçileceği belli. Bu durumda asker ne yapabilir?

Kendi içlerinde ve en üst düzeyde komuta katlarında dile getirilen konu şöyle:

"Bildiri yayınlarız, açıklama yaparız, konuşuruz... Ancak biz bu konuda şimdi bir çıkış yaparsak ve söylediğimiz olmazsa, TSK olarak yıpranırız. Toplumda en üst düzeyde olan güvenilirliğimizi yitiririz."

Asker bu yüzden suskun kalmak zorunda kalıyor. Ancak bu aşamada bir ekleme yapılıyor:

"Son YÖK toplantısında rektörler bildirisi yayınlandı. O bildiriye tümüyle katılıyoruz. Aynen bizim görüşlerimizdir. Biz de konuşsak aynı şeyleri söylerdik."

(...) Cumhurbaşkanı Sezer başta olmak üzere AKP iktidarının da çok iyi bildiği bir gerçek var.

"Askerler, Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar. Ancak bu istememe olayı sadece Tayyip Erdoğan’la sınırlı değil.

Bu karşı çıkış "o ve onun zihniyetindeki kişiler" olarak tanımlanıyor ve örnek verilen isimler arasında ilk sırayı da Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül alıyor!

* * *

"Karısının başı açıktır, karısı örtülüdür, seçilecek kişinin ismi falandır filandır, TSK’yı hiç bağlamıyor. Onlar için önemli olan bu ’aynı zihniyette olma’ kavramı...

Ve -kişi adı ikinci planda kalarak- o zihniyetin Çankaya’ya çıkacak olması, milyonlarca insanımız gibi Türk ordusunu da A’dan Z’ye rahatsız ediyor."

Varsayalım çıktı! Sonrasında ne olacak?

(...) Örneğin, Çankaya’da veya başka yerlerde verilen davetlere katılmamak, uyarılarda bulunmak gibi...

Ve çok sayıda -burada yazmak durumunda olmadığım- başka şeyler! Yeri ve zamanı geldiğinde niceleri. (Hesapta olmayan tek şey darbe.)
hürriyet/emin çölaşan
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2007 Pazar 08:09:56
Güncelleme :8 Nisan 2007 Pazar 11:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?