22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Çömez: PKK'lılar Kerkük'e gidiyor

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Irak'ın Fransa ve İsveç büyükelçiliklerinin, PKK'lı teröristlere Irak vatandaşlığı kimliği verdiğini öne sürdü.

Çömez, Kerkük'teki Türkmenlerle sürekli temas halinde olduğunu belirterek, PKK'lı teröristlerin KDP ve KYB kimlikleri ile Kerkük'e gelmeye başladığını, ağır silahları bulunan teröristlerin provokatif eylemler hazırlığında olduklarını belirtti.

Çömez, “Ağır silahları ile şehre gelen teröristler, özellikle petrol şirketlerinin bulunduğu Arafa ve Erbil yolu üzerindeki Rahimava semtlerindeki bürolara geliyorlar” dedi.

"Türkmenlerin silahları toplanıyor"

ABD askerleri ve peşmerge güçlerinin, Türkmenlere ait silahları ruhsatsız oldukları gerekçesi ile toplandığını söyleyen Çömez, “Bugün Türkmenlerin ruhsatlı silahları da toplanmaya başlanmış. Türkmenler'de saldırı ve katliam endişesi hakim” dedi.

Kerkük'te saat 16.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Çömez, daha iki gün öncesinde sadece 6 büyük patlama yaşandığını, ölü ve yaralıların bulunduğunu bildirdi.

Bu teröristlerin Türkiye'ye de başka kimliklerle gelme ihtimaline karşı dikkatli olunması uyarısında bulunan Çömez, “Hoşyar Zebari'nin atadığı büyükelçilerin, vatandaşlık verdikleri PKK'lılar eğer başka kimlikle Türkiye'ye gelebiliyorsa ya da Irak'a serbestçe girebiliyorsa bu son derece tehlikeli bir durumdur. Türkiye'nin buna dair önlem alması gerekir” dedi.
aa
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 16:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?