28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Çömez'den Apo'ya suç duyurusu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, terör örgütünün elebaşı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. 

Turhan Çömez, suç duyurusunda bulunduktan sonra yaptığı açıklamada, bir süre önce, terör örgütünün elebaşı ile ilgili Adalet Bakanı Cemil Çiçek?e bir soru önergesi verdiğini hatırlattı. 

Soru önergesinde, terör örgütünün elebaşısının hangi suçlardan yargılandığını ve bölücü terör örgütünün insan kaçakçılığı, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı ile ilgili suçlarının sabit olup olmadığını sorduğunu belirten Çömez, şunları kaydetti: 

''Sayın Bakan verdiği cevapta, Öcalan?ın Devletin hakimiyeti altında bulunan topraklardan bir kısmını Devlet idaresinden ayırmaya matuf bir suçla yargılandığını ve hüküm giydiğini belirtti. Ancak aynı cevapta, terör örgütünün, insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlarına karıştığını, ellerinde buna dair belgelerin olduğunu vurguladı. Bunun üzerine Ben de Sayın Çiçek'e TBMM aracılığı ile yeni bir soru önergesi vererek, Bölücübaşının neden bu suçlardan da yargılanmadığını sordum. Ve terör örgütünü kuran, idare eden biri olarak insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı suçlarından da yargılanması gerektiğini ifade ederek, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına bir suç duyurusunda bulundum. Terörist örgüt, siyasal uzantıları ile dünya kamuoyu nezdinde kendini akredite etmeye ve siyasallaşmaya gayret ediyor. Özellikle AB cephesinden de önemli mesafeler aldı. Oysa, bölücülük suçu dışında tüm dünyanın insanlık suçu olarak kabul ettiği, insan kaçakçılığı, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi suçlar da var ve bunlar sabit. Bölücübaşının bu suçlardan da yargılanması gerek.'' 

Emniyet Genel Müdürlüğü ve GenelKurmay Başkanlığının elinde konuyla ilgili olarak çok sayıda bilgi ve belge olduğunu bildiren Çömez, terör örgütü elebaşının yargılandığı dosyada da pek çok belgenin mevcut olduğunu söyledi. 

Çömez, ''Bunların ele alınıp, yeni bir dava açılması gerekir. Dünya terör örgütünü İmralı?dan yönetmeye çalışan terörist başının bu yönünü de iyi bilmeli ve anlamalı'' diye konuştu.
aa
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2006 Cuma 21:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
huseyin ulu IP: 85.99.67.xxx Tarih : 30.12.2006 11:29:02
günaydın beyler....binlerce insanımızın katilini yıllardır yargılayıp asamadınız bu bir gururdur...şimdide suç duyurusunda bulunuyorsunuz söylediklerinizi okudukça gülüyoruz...bu adamı asmak için ne bekliyorsunuz anlatında ...biraz gülelim....tebrikler...