22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Coşkun: Gümrük Birliğine girmek hataydı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, "AB'nin siyasi karar organında Türkiye'ye yer verilmeden Gümrük Birliğine girmek bir hataydı" dedi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Coşkun, ülkeler arasındaki ekonomik sınırların, ticari engellerin kalktığını, gümrük duvarlarının yıkıldığını belirterek, ülkeler arasında sadece siyasi ve coğrafi sınırların kaldığını ifade etti.

Coşkun, şöyle konuştu:

"AB'nin siyasi karar organında Türkiye'ye yer verilmeden Gümrük Birliğine girmek bir hataydı. Bu nedenle dış ticarette ilk yıllarda çok açık verdik. Ancak 4 yılda toparladık. Bakanlık olarak AB'ye uyum bakımından hiçbir sorunumuz yok. Altyapıyı hazırladık."

İktidar olduklarında makro ekonomik dengeleri kurarak borçlu ve hasta Türkiye görünümünden kurtulduklarını belirten Coşkun, "Devlette devamlılık esastır. Eski borçların taksitlerini faizlerini ödüyoruz. Ama ne yazık ki faizi tekli rakamlara çekmemizle elde ettiğimiz 30 katrilyon tasarrufa rağmen bu sene bütçede 49 katrilyon daha faiz ödeme durumu var bir yılda. Türkiye'nin dengelerini bozmuşlar. Gelecek nesillerin rızkını gasp etmişler. 40 milyar dolar 22 bankayı hortumlayarak batırdılar ve hala o hortumcularla uğraşıyoruz" dedi.

Bütün sorunları bitirememelerine rağmen Türkiye'nin emin adımlarla yürüdüğünü kaydeden Coşkun, "Türkiye'nin yeniden o karanlık günlere dönememesi için bir önemli şart var. Türkiye'de siyasi istikrarın bozulmaması lazım" dedi.

a.a
Yayın Tarihi : 24 Mart 2007 Cumartesi 21:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?