22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Coşkun vetoculara beddua etti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin yasayı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto etmesini değerlendirirken, ''Halkın seçmesine de karşı gelenler bunun vebalını çekeceklerdir'' dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) yarın gerçekleştirilecek 62. seçimsiz genel kurulu öncesinde bugün Sheraton Otelinde verilen kokteyle katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören yasayı veto etmesine ilişkin bir soruya Bakan Coşkun, ''Biz cumhurbaşkanımızın tarafsız davranmasını, hukukun üstünlüğünü her şeyin üzerinde tutmasını, bir hukukçu olarak siyasi polemiklere fazla önem vermemesini bekledik'' şeklinde yanıt verdi. Bu konuda sabırla hareket ettiklerini belirten Coşkun, en doğruyu yine milletin söyleyeceğini kaydetti.

Anayasa Mahkemesinin bu konudaki kararını saygı ile karşıladıklarına da dikkat çeken Coşkun, şöyle konuştu: ''Ama o olay milletin egemenliğinin temsil edildiği Meclis'teki egemenlik haklarının mahkeme kararıyla kesinlik kazanmasına meydan verdi. Dolayısıyla bu durumda Meclisin hür düşüncesi ile kendi cumhurbaşkanımızı seçmesi fevkalade imkansız gibi gözüküyor. O zaman tek yol halka gitmek. Halkın seçmesine de karşı gelenler bunun vebalını çekeceklerdir.''

Cumhurbaşkanının şu anki yetkilerinin halkın seçtiği cumhurbaşkanı tarafından kullanılmasının bazı sakıncalarının çıkabileceğine ilişkin görüşler bulunduğuna işaret eden Coşkun, bu sorunun çözümü için de parti olarak hazır olduklarını bildirdi. Coşkun, ''Meclis oluştuktan sonra inşallah halk tarafından seçilen cumhurbaşkanının yetki ve sorumlulukları yeniden değerlendirilecektir'' diye konuştu.
a.a
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 22:46:18
Güncelleme :26 Mayıs 2007 Cumartesi 22:49:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?