28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Cumhurbaşkanlığı ve tank sesi

Vatandaş, Amerika'da Tayyip Erdoğan'a sordu: Siz Cumhurbaşkanı olduğunuz günün ertesi, tank sesiyle uyanmayacağımızın garantisini bana verebilir misiniz?

Tayyip Erdoğan, Amerika'da... Burada, davetli olduğu kürsülerde çeşitli konuşmalar yapan Erdoğan'a bir vatandaşın yönelttiği soru ve yanıtın altı çizildi: 

Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD gezisinin ilk gününde New York’ta Türk toplumu ile buluşma toplantısına katıldı.

Sheraton Oteli’ndeki toplantıda Erdoğan’a ilginç sorular yöneltildi. Dr. Necdet Çamlı isimli vatandaş, “Türkiye’de özellikle kadınlar, sizin cumhurbaşkanı olmanız halinde Türkiye’nin İran olacağından endişe ediyor. Bu korkuyu bertaraf eder misiniz?” diye sordu.

Bunun üzerine Erdoğan şunları söyledi: “Bizim cumhurbaşkanlığımız veya grubumuzun belirleyeceği bir cumhurbaşkanı ‘Türkiye’yi İran gibi yapacak’... Bunlar safsatadır. Bunlar çok çok marjinal kalmış grupların ve zihniyetlerin ortaya koymak istediği veya onunla tatmin olmak istedikleri ifade tarzlarıdır. Ben 4,5 yıl İstanbul Belediye Başkanlığı yaptım. Neler yaptığımı dünya alem biliyor. 4 yıldır da iktidardayız. Yaptığımız modernleşmeyi kimse yapmadı. Bunu söyleyenlere sadece eserlerimizi anlatın, yeter. Tavrımızı bu şekilde algılayanlar varsa bunlar insan hakkı nedir bilmiyor, hukukun üstünlüğünü bilmiyor, özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyor. Bizim kimseyi model alma gayretimiz yok. Türkiye, kendi modelini kendi içinde meydana getirmiştir.’’

Erdoğan, bir başka vatandaşın, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyebiliyor musunuz? Bir sabah tank sesiyle uyanmayacağınızın garantisini veriyor musunuz?” sorusuna ise,

“Bunlar geride kaldı.” diye karşılık verdi. Türkiye’de egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu için kendilerinin görevde bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, “Böyle tank sesleri vesaire bunları konuşmayın. AB ile müzakere yapan bir Türkiye var artık. Müzakere sürecinde birinci faslı geride bırakmış bir Türkiye. Artık neyin ülkemize neler kazandırıp, neler kaybettirdiğini tecrübelerle biliyoruz. Amacımız olan, ‘Atatürk’ün koyduğu muasır medeniyet seviyesine çıkmak’ için el ele vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, ABD'de 

''BUSH İLE YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞME ÖNEMLİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile yapacağı görüşmenin terörle mücadele konusunda büyük önem taşıdığını belirterek, ''Ortak bir kanaatimiz vardır, o da terör örgütünü yoketmektir. Terör örgütünü zararsız hale getirmektir'' dedi.
Recep Tayyip Erdoğan, ''Eğer Afganistan'da varsak, terörle mücadele için varız. Aynı şekilde dünyanın değişik yerinden varsak, bunu için varız'' diye konuştu.

Erdoğan, Türk toplumu ve temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de bir terör belası var. Bu terör belasıyla ilgili olarak Kuzay Irak'ta yaşanan sıkıntılar var. Bu konuda ABD ile müşterek hareket etme kararını verdiğimiz içindir ki ABD ve biz, özel temsilcimizi tayin ettik ve bu temsilciler de şu anda çalışmaya başladılar.
Biz terörle mücadelede kararlıyız ve dolayısıyla dünyadaki tüm, özellikle birinci derecede ittifak halinde olduğu ülkelerle de bu dayanışmayı sürdürmenin gayreti içindeyiz."

''ARTIK TANK SESLERİ DEVRİ GERİDE KALDI''

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin bir soru üzerine, ''Bizim cumhurbaşkanlığımız veya grubumuzun belirleyeceği bir cumhurbaşkanı 'Türkiye'yi İran gibi yapacak'... Bunlar safsatadır'' dedi.

Bir katılımcının kendisine, egemenliğin gerçekten ulusa ait olduğuna gönülden inanıp inanmadığını sorması üzerine Erdoğan, egemenliğin ulusa ait olduğunu, bu yüzden iktidarda olduklarını söyledi.

Aynı vatandaşın Erdoğan'ın, eğer Cumhurbaşkanı seçilirse, insanların tank sesleriyle uyanmayacağına dair güvence verip veremeyeceğini sorması üzerine Erdoğan, artık bu konuların devrinin ve konuşulmasının geride kaldığını bildirdi.

''SIKINTI DİASPORA'DA''

Başbakan Erdoğan, başka bir soru üzerine ise Türkiye'de yaşayan Ermeni asıllı vatandaşların, dini liderlerinin ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bir sıkıntılarının olmadığını, kendileriyle zaman zaman görüştüklerini belirterek, ''Sıkıntı Diaspora'da, sıkıntı orada. Yoksa kuru kuruya Ermeni soykırım iddiaları var, biz de Ermeniler'i böyle ilan edelim. Biz bunu insani bulmayız, kendi medeniyet değerlerimize uygun bulmayız. Türkiye Cumhuriyeti'ne bunu yakıştırmayız'' diye konuştu.



aa
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 11:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?