22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Dağa çıkışı engelleyeceğiz

Başbakan Erdoğan, dağa çıkışı engellemek için çeşitli görüşlerin olduğunu ve hepsine itibar ettiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Pişmanlık Yasası, Terörle Mücadele Yasası, adına ne derseniz deyin, bu çalışmalardan beklenen sonuç o zaman alınamamıştı. Ama şu anda buna yönelik bir çalışmada netice alınabilir düşüncesinde olan görüşler var. Biz, bunların hepsine itibar ediyoruz'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Portekiz'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamanın ardından soruları yanıtladı.

Erdoğan, bir gazetecinin, ''Bugün AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda eyleme karışmamış PKK'lıların silah bırakması çağrısında bulundunuz. Silah bırakan PKK'lıların tekrar dağa çıkmaması için ne gibi planlarınız var?'' şeklindeki sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Bununla ilgili biliyorsunuz daha önce birçok adımlar atıldı. Pişmanlık Yasası, Terörle Mücadele Yasası, adına ne derseniz deyin, bu çalışmalardan beklenen sonuç o zaman alınamamıştı. Ama şu anda buna yönelik bir çalışmada netice alınabilir düşüncesinde olan görüşler var. Biz, bunların hepsine itibar ediyoruz. Ne gerekiyorsa bu yolda atmamız gerektiğine inanıyoruz.

Bunları da şu anda bilmenizi istiyorum ki, güçlü bir demokrasi için atıyoruz. Ülkemizdeki barış zeminini güçlendirmek için atıyoruz. 'Hani ne adım atılıyor' diyenlere işte bakın bu adımı da attık, yine atıyoruz, bunu da ortaya koyuyoruz ve buna yönelik olarak özellikle birinci derecede dağa çıkışı engellemenin adımlarını atıyoruz. Burası asıl önemlidir. Hiç bu işe bulaşmamışolanları istismar edilmek suretiyle oraya giderlerse bunlar öyle zannediyorum ki, ülke için kayıp, Kürt kökenli vatandaşlarımız için birer kayıptır. Bu kaybı da engellemek istiyoruz. Bundan olumlu neticeler alındı. Temenni ederiz ki, yine olumlu neticeler alırız.''

AA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2007 Cuma 16:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?