25
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Daha 40 fırın ekmek yemen lazım

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, 18’inci mitingini Afyonkarahisar’da gerçekleştirdi. Konuşmasında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ve yine medyaya yüklenen Erdoğan, özetle şöyle konuştu:

ŞOV YAPIYORLAR: Medeniyetler beşiği olan ülkemizdeki farklılıklarımızı Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Abazasıyla, Boşnağıyla, Arnavutuyla, yöresel kültürel ve folklorik hususiyetimizi hep bir zenginlik olarak gördük., görmeye de devam ediyoruz. Dikkat ederseniz bir tarafta geçmişte çarşıda, pazarda, sokakta kendi mahalli dilini, lehçesini kullanan masum vatandaşları terörize eden yasakçılar var, öbür tarafta da anayasanın ve Meclis içtüzüğünün ’Resmi dil Türkçe’dir’hükmünü delerek şov yapmaya kalkışanlar var.

KRİZ ÇIKARIYORLAR: TRT 6’yı açtığımızda buna karşı çıkanlar, TBMM çatısı altında Anayasa’yı ve TBMM içtüzüğünü ihlal ederek bir kriz çıkarmaya çalıştılar. Bunlar, ‘TBMM çalışmalarında Türkçe’den başka bir dil kullanılamaz’ hükmünü bilmelerine rağmen şov yapmak ve çatışma çıkarmak için uğraştılar. Çatışmadan beslenen bu grup, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da TRT 6 yayınlarının izlenmemesi için baskı yapan, taraftarlarına da yasak getiren bir gruptur. Dertleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir.

BAHÇELİ’YE ELEŞTİRİ: Bahçeli de fırsatı kaçırmamış. Hemen bizi suçlamaya kalkmış. Bahçeli, kapalı salonlardan meydanlara bölge mitingi yapmak için çıkma Baykal gibi. İl il dolaş. Bindirilmiş kıtalarla değil, o ilin sakinleriyle mitingini yap. AKP’yi bölücülerle bir tutma gayreti içerisine girme. Şimdi çıkıyor, bakıyorsunuz orada, soyadı Türk. Resmi dilimizle konuşması gerekirken şu ifadeyi de kullanıyor; ’Bizim, Türkçe’nin resmi dil olmasıyla ilgili farklı bir düşüncemiz yok’ diyor. Meclis’in çatısı altında, kürsülerde Türkçe’den başka resmi dil kullanılamayacağını bilmiyor musun? Biliyorsun. Niçin o zaman böyle bir yola başvuruyorsun? Adımlar attık. Anadilde kurslar açabilirsiniz dedik. Anadilinize karşı bizim koyduğumuz bir yasak var mı? ‘Kurslar açın’ dedik. Önce bir coşkuyla açtılar, sonra dediler ki ‘devlet açsın’. Devletin böyle bir görevi yok.

KAFATASI MİLLİYETÇİSİ: Peki TRT 6’yı, TRT Şeş’i biz niçin kurduk? İstedik ki Türkçe bilmeyen Kürt kökenli vatandaşlarım devletiyle iletişimini daha rahat kursun. Ahmet Türk diyor ki ‘Başbakan meydanlarda Kürtçe konuşuyor’ Ben Kürtçe propaganda yapmıyorum. Sadece TRT 6’nın açılışında kullandığım ifadeyi Diyarbakır’da kullandım. O kadar. O da bir başbakanın en doğal hakkıdır. Bu bir propaganda değil, sadece ‘TRT 6 hayırlı olsun’. Bunu kullandım Kürtçe olarak. Bunu farklı yere çekme. Bahçeli şunu da bilmeni istiyorum; eğer milli değerlere sahip olmaksa, bu ülkede Tayyip Erdoğan en az senin kadar milli değerlere sahiptir. Ama Tayyip Erdoğan kafatası milliyetçisi değildir. Bunu da bilmeni istiyorum.

BAYKAL’A ELEŞTİRİ: Baykal kalkmış bana akıl veriyor. Sen işine bak. Daha 40 fırın ekmek yemen lazım. Ya sen neyin avukatlığını yapıyorsun. Bu milet seni sandığa gömecek. 18 yaşından beri bu yoldayım. Siyasette babama bile kefil olmam. Eğer Deniz Feneri dosyasının benimle ilişkisini ispat etmezsen müfteri olursun. Ana muhalefet partisisin, onu da anlamıyorum. Avukat mısın, savcı mısın, müneccim misin? Seni adalete saygı duymaya davet ediyorum. Yeri geliyor Anayasa Mahkemesi’ni tehdit ediyorsun. Bu gücü nereden buluyorsun bilmiyorum. İkitelli ile iktidara gelme hesapları yapıyorsun. Bu millet bu tezgahlara gelmez Baykal. Sen nasıl Başbakan olacaksın? Televizyonlarda konuşma doğrudur, ama o basın etiğinin belli bir noktaya ulaştığı yerlerde olur. Bizim için basının sesini kestiğimiz söyleniyor. Ne kadar kestiğimiz belli. Akşam yatıp sabah kalkıp AKP’nin yöneticilerine nasıl saldırdıkları, nasıl iftira attıkları ortada.

Vatan
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 09:40:46
Güncelleme :26 Şubat 2009 Perşembe 09:52:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet Bayer IP: 85.100.42.xxx Tarih : 26.02.2009 19:12:00

Başbakan kendi ağzınla bu derde derman bul siyasetten elimi ayağımı çekeceğime namus ve şerefim üzerine yemin ederken  kendi ağzınla da söylemiş oldun... her ne kadar bu toplumda bunu bilenlerin sayısı daha fazla olsada senden duymak daha güzel oldu.....