22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Danıştay'dan BBP'ye inceleme

Dink cinayetini azmettirmekle suçlanan Yasin Hayal’in, BBP'li yönetici Yaşar Cihan’dan kendisine bin YTL yardımda yapıldığı yönündeki sözleri Yargıtay'ı harekete geçirdi. 

Hrant Dink cinayetinin azmettiricisi olduğu ileri sürülen Yasin Hayal’in, BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan’ın cezaevindeyken kendisine bin YTL yardımda bulunduğu yönündeki sözleri dikkatleri çekerken, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nı da harekete geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Hrant Dink cinayeti sonrası, cinayetin azmettiricisi oldukları ileri sürülerek tutuklanan Yasin Hayal’in beyanları ve Erhan Tuncel’in Muhsin Yazıcıoğlu ile beraber çekilmiş fotoları üzerine inceleme başlattı.

Öte yandan, BBP de kendi içinde inceleme başlatarak, iki genel başkan yardımcısını bu akşam İl’e gönderecek.
ANKA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2007 Pazartesi 19:52:32
Güncelleme :13 Şubat 2007 Salı 07:19:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salihgocer IP: 80.218.15.xxx Tarih : 12.02.2007 23:58:01
Olayin bas kahramanlari belli.Susurluk bas cetesi reisi Em.Tuggeneral Veli kücük ve Muhsin yazicioglu,TV haberlerinden Muhsin yaziciogluna;Haberciler mikrofonu uzatirlarken,katilin fotograflari var sizinle,o da sert vahsice olmus ne olmus yani...diye yanit vermisti.Demek oluyor ki cinayetleri yönlendirenler kendileridirler.