16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Davos zirvesi yarın başlıyor

Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısına Türkiye'yi temsilen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan katılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, 24-28 Ocak günleri arasında, İsviçre'nin Davos şehrinde yapılacak Dünya Ekonomik Forumu'nun yıllık toplantısına Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül ve Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Babacan'ın katılacağı bildirildi.

Yaklaşık 190 konuda düzenlenecek toplantıların, "Ekonomi", "Jeopolitik", "Teknoloji ve Toplum" ve "İş Dünyası" ana başlıkları altında düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu toplantılar arasında yer alan 'Türkiye'nin Siyasi Geleceği' ve 'Irak ve Orta Doğu'nun Geleceği' konulu toplantılara Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül katılacak ve ülkemizin görüşlerini dünya kamuoyuna anlatacaktır. Davos toplantılarına Devlet Bakanı Ali Babacan da iştirak edecektir."

Bu yıl düzenlenecek toplantıya 90 ülkeden yaklaşık 2400 kişinin katılmasının beklendiğinin ve 24 devlet ve hükümet başkanı ve 85 bakanın Davos'ta bulunacağının bildirildiği açıklamada, dünyanın en önde gelen şirketlerinden 1000 civarında üst düzey yöneticinin de toplantılara katılacağı belirtildi.

Açıklamada, "Gayriresmi bir nitelikte yürütülen toplantılar, katılımcılara, dünya gündemindeki ekonomik ve siyasi konuları samimi bir şekilde tartışma olanağı sağlamaktadır" denildi ve toplantıların bu yılki temasının, "Küresel Gündemi Biçimlendirmek, Değişen Güç Dengesi" olarak belirlendiği ifade edildi.

Toplantılarda, 2007 yılında dünya gündeminde yer alacak önemli konuların görüşüleceğinin ve ortaya çıkan yeni güç odakları üzerinde de durulacağının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede, özellikle aralarında ülkemizin de bulunduğu "yükselen ekonomilerin" küresel ölçekte artmakta olan önemi, tüketicilerin üreticiler üzerinde artan etkisi, bireylerin ve küçük grupların seslerinin daha fazla duyulmaya başlaması ve temel malların üreticilerinin küresel ticarette artan rolü gibi konular Davos'ta ele alınacaktır."

a.a
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 18:45:45
Güncelleme :23 Ocak 2007 Salı 19:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?