15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

'Davul zurna ile operasyon olmaz'

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, "Kuzey Irak'da operasyon olacaksa davul zurna çalarak olmaz. Televizyon aracılığıyla Genelkurmay Başkanı'na davetiye de çıkarılmaz" dedi.

Ağar, CNN Türk'te katıldığı Ankara Kulisi'nde soruları yanıtladı.

Ağar, Ankara'daki patlama ve ardından Şırnak'ta meydana gelen mayın patlamasının hatırlatılması üzerine, bu olayların devamından büyük endişe duyduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir televizyon yayınında Kuzey Irak'a operasyon konusundaki bir soruya karşılık yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine de Ağar, şunları kaydetti:

"Türkiye'de ilk kez televizyon aracılığıyla Genelkurmayla görüşen bir Başbakan var. Anayasa'nın 118. maddesi açıktır, getirirsiniz meseleyi Milli Güvenlik Kuruluna, orada tartışırsınız. Hükümete, oradan da parlamentoya getirirsiniz. Yani sizin bir sorumluluğunuz yok mu? Bunlar seçim yatırımı olamaz, bunlar devletin ciddi meseleleri.

Kuzey Irak'da operasyon olacaksa, bu davul zurnayla falan olmaz. Televizyon aracılığıyla Genelkurmaya davetiye çıkarılmaz. Birlikte konuşulur, tartışılır, karar verilir. Bu hükümetin sokaktaki asayiş, terör konusunda bir iradesinin olmadığı ortadadır."

Ağar, Kuzey Irak'la ilgili soru üzerine , "Eğer seçim öncesi göstermelik bir şey yapılacaksa bunun doğru bir tarafı yoktur. Türkiye prestiji olan bir ülkedir, sonuç alacağı bir operasyon olmalıdır. Türkiye'nin bütün bunların üstesinden gelecek gücü vardır ama bu hükümetin gücü yoktur. Türkiye'nin dışında diyorlar ama sen önce içine sahip ol. Onu da sorarlar adama. İçerde ne yaptığı da belli değil. Şu açıktır, bu hükümetle yola devam edilemez"dedi.


aa
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 14:31:50
Güncelleme :25 Mayıs 2007 Cuma 14:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?