26
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Delegeler oy kullandı

Belediye başkan adaylarını belirlemek için birçok il ve ilçede temayül yoklaması yapan AK Parti, dün de İzmir, Adana, Yalova, Burdur, Antalya, Erzurum ve Mardin'de sandık kurdu.

Delegeler, 'Belediye başkanının çalışmalarını nasıl buluyorsunuz?', 'Belediye başkanı hakkında nasıl bir kanaate sahipsiniz?', 'Belediye başkanının halkla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?' ve 'Belediye başkanının teşkilatla ilişkilerini nasıl buluyorsunuz?' sorularını cevapladı. 

İzmir'de 110 civarında aday adayı yoklamada yer aldı. Aday adayları, oy kullanmaya giden partililere kendilerini tanıtmak için yoğun çaba harcadı. Yalova'da 170 delege, başkan aday adayları arasından en fazla 3'er kişinin ismini yazarak oy kullandı. Burdur'da ikinci kez temayül yoklamasına gidildi. Bin 50 delege belediye başkanları hakkında kanaatlerini belirtti. 

Antalya belediye başkan adayını Menderes Türel olarak açıklayan AK Parti, 18 ilçe belediyesine aday adayı olanlar için de temayül yoklaması yaptı. Yoklamada 3 bin partili oy kullandı. Adana'da büyükşehir belediye başkanlığı için 3, diğer ilçeler için birer olmak üzere 15 sandık kuruldu. 

Bin 678 kişi oy kullandı. Mardin'de ise 14 belediye başkan adayı için yoklama yapıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 19:56:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?