22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Demirel CHP'nin bir 'bilen'i oldu

40 yıl süren siyaset hayatında CHP'ye karşı mücadele eden Demirel, yeniden Köşk'e çıkmak uğruna geçmişini bir kenara bırakarak rakibi ile kol kola hareket ediyor. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de, Demirel ile ortak bir proje geliştirdiklerini belirterek, "Demirel CHP'yi destekliyor" dedi.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, solda ve sağdaki birleşmelerin önemli bir fırsat olduğunu belirterek, "Süleyman Demirel CHP'yi destekliyor. Bu ortak bir proje. Sağın önemli isimleri de bunu destekliyor" diye konuştu. Sevigen, CHP ile DSP'nin birleşmesinin önemli bir gelişme olduğunu kaydetti. Yaşanan birleşmelerin eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ortak geliştirilmiş bir proje olduğunu vurgulayan Sevigen, "Demirel CHP'yi destekliyor. Sağın önemli isimleri de yanımızda. Sağ ve sol CHP'de birleşmeli" diye konuştu. 

KAFAM ZENİTH GİBİ

CHP lideri Deniz Baykal ile görüşmesinde,"Kafam Zenith saati gibi işliyor" diyerek Çankaya için sinyal veren Demirel'in CHP'ye kendisine yakın isimleri vererek buna karşılık Köşk için destek istediği öne sürülüyor. Anayasa değişikliğinde cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ve 5 yıllık dönemler için 2 kez görev almasını sağlayan düzenlemenin geçmesi durumunda hareket edecek olan Demirel, gazetecilerin bu konudaki soruları üzerine, "Henüz takvim net değil. Şimdilik konumuz bu değil" diye konuşmuştu.

CUMHURİYET GAZETESİ DE DESTEKLİYOR

Öte yandan Cumhuriyet gazetesi imtiyaz sahibi ve yazarı İlhan Selçuk'un da Demirel'i, "AK Parti karşısında sağdaki tek isim" olarak göstermesi de dikkat çekici bulundu.




ALİ EYVAZ/yenişafak
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 13:30:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?