20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Demirel GAP'ı 'gaptı'

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "GAP Eylem Planı, aslında GAP Projesi'nin tamamlanması projesidir. Yeni bir plan değildir" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'nde düzenlenen "2008 Haziran'ında Dünya ve Türkiye" konulu panele katılan Süleyman Demirel, daha sonra Isparta Valiliği'ne geçti. Valilik binası önünde polis tören kıtası tarafından karşılanan Demirel, mezuniyet töreni için Cumhuriyet Alanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak üzere bekleyen SDÜ'lü öğrencileri de fötr şapkasıyla selamladı.

Daha sonra vali Şemsettin Uzun'u makamında ziyaret eden Demirel, burada bir gazetecinin, hükümetin GAP Eylem Planı'nı hatırlatması üzerine şunları kaydetti:

"GAP Eylem Planı, aslında GAP Projesi'nin tamamlanması projesidir. Yeni bir plan değildir. GAP Projesi'nin 40 milyar kw/saat elektrik üretecek ve 17 milyon dönüm araziyi sulayacak kapasitesi var. Elektriğin önemli bir kısmı yapılmıştır, sulama henüz yüzde 15 seviyesindedir. Sulamalarda geri kalınmıştır. Geri kalınmış olmasından dolayı üzgünüm ama başlamış olmasından ve bir an evvel bitirilmeye gayret edilmesinden dolayı da memnunum. Bir an evvel bitirilmeli."

aa
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2008 Pazartesi 20:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.247.xxx Tarih : 4.06.2008 00:11:16

demirel öyle iki tane sulama borusu iki tane sulama kanalına koskoca gapı vermez zaten kimse de sahip çıkamaz özal bile çoğunu bitirdiği halde sahiplenemedi vatandaş gap demirelin dedi