19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Demirel'e 'devlet adamları' ödülü

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ``devlet adamları`` kategorisinde Dünya Kalkınma Federasyonu (The World Development Federation) listesine seçildi.

Kalkınma alanında faaliyet gösteren uluslararası bir kuruluş olan Dünya Kalkınma Federasyonu tarafından hazırlanan listede, ``dünyayı daha iyi yaşanacak bir yer haline getirmeye katkıda bulunan, insani kalkınmaya, insanların hayat kalitesini arttırmaya`` yönelik program ve projelere imza atan devlet adamları ile profesyoneller bulunuyor.

Demirel`in yer aldığı listede, devlet adamları kategorisinde, Süleyman Demirel ile birlikte, ABD`nin eski başkanlarından Dwight Eisenhower, Suudi Arabistan eski Kralı Fahd bin Abdul Aziz, Almanya eski Başbakanlarından Helmut Kohl, Fransa`nın eski Cumhurbaşkanlarından Francois Mitterand, Libya Lideri Muammer Kaddafi, Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger ve İngiltere`nin eski Başbakanlarından Margaret Thatcher gibi isimler de bulunuyor.

Demirel`e ayrılan bölümde, 9. Cumhurbaşkanı`nın, Güneydoğu Anadolu Projesi`nin (GAP) geliştirilmesinin lideri olduğu, GAP`ın ise büyük ekonomik fırsatlar sunan çok önemli bir entegre kalkınma projesi olduğu vurgulanıyor.

Demirel, GAP`ın dünyanın en büyük projelerinden biri olduğunun altını çizdi. Demirel, GAP`ın, eğitimden, sağlığa entegre bir proje olduğu ve Türkiye açısından büyük önemi bulunduğunu ifade etti.

aa
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2006 Pazar 11:43:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?