19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

Demirel'e göre seçim zamanı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Bir ülkede halkın yüzü gülmüyorsa seçim zamanı gelmiştir" dedi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) düzenlediği 6. Ulusal Tarım Kongresi'nde konuşan Demirel, kötü iktidarları sandığa gitmeyenlerin çıkardığını belirtirken, "Önünüze sandık geliyor, hayırlı olsun, bayramınız kutlu olsun" dedi.

Halen siyasi bir talebi olmadığı için, vicdani sorumluluk gereği rahat konuştuğunu belirten Demirel, "Sessiz milyonların sahibi siyaset ve siyasetçidir. Siyaset, sistem işlemiyorsa kusur siyaset, siyasetçi veya siyasi kurumda değildir. Halkın temsilcisi ile halk arasındaki bağ kopuksa sistem işlemiyordur. Kimse kendi ilinin milletvekilini tanımıyor. O zaman neden dar bölgeye geçilmiyor? Her bölgenin bir milletvekili olsun. Vatandaş bir şey olunca onun kapısını çalsın. Muhtarı herkes tanıyor. Milletvekilini kimse tanımıyor."

Vatandaşın siyasetten, siyaset kurumlarından ve siyasetçiden soğuduğunu kaydeden Demirel, "Bunu vahim görüyorum. Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Doldurun meclisi, bırakın neme lazımcılığı. Sandık önünüze gelecek. Bir ülkede halkın yüzü gülmüyorsa seçim zamanı gelmiştir.Bugün sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları AB, ABD'den ve başka ülkelerden bilmeyin. Kendi kendini idare edemeyenler bu sıkıntıları yaşatıyor. Kötü iktidarları sandığa gitmeyenler çıkarır. Önünüze sandık geliyor. Hayırlı olsun, bayramınız kutlu olsun" dedi.


aa
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2006 Çarşamba 18:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?