16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Demirtaş gözaltına alındı

 

Bir süredir yurtdışında bulunan DTP Genel Başkanı
Nurettin Demirtaş Ankara'ya geldi.


Hava Kuvvetleri Askeri Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında yakalama emri çıkartılan Demirtaş'ın içinde bulunduğu Türk Hava Yolları'na ait Düsseldorf-Ankara TK 1542 sefer
sayılı uçak, yarım saatlik rötarla 19.20 sıralarında Esenboğa Havalimanı'na indi.


Demirtaş hakkında askerliğe elverişli olmasına rağmen sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Demirtaş'ın, askeri ceza kanununun "askerlikten kurtulmak için hile yapanlar" başlıklı 81. maddesince ifadesinin alınması bekliyor.

 

DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş hakkında yakalama emri çıkarıldı.

Almanya’nın Düsseldorf kentinden Ankara’ya hareket eden Nurettin Demirtaş ise havalimanında yaptığı açıklamada “Gözaltına alınma gibi bir durum beklemiyorum. Bu, çok saçma bir durum olur” diye konuştu.

Yanında DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve kapatılan DEP’in eski milletvekili Selim Sadak’ın da bulunduğu Demirtaş, havaalanında yaptığı açıklamada, Ankara’ya indiğinde gözaltına alınma olasılığıyla ilgili olarak, “Gözaltına alınma gibi bir durum beklemiyorum. Bu, çok saçma bir durum olur” diye konuştu.

Hakkında bir soruşturmanın söz konusu olması durumunda, bunun kendilerine gerekli merciler tarafından iletileceğini ifade eden Demirtaş, “İfademiz alınmak isteniyorsa, başvurulur. Bugüne kadar böyle bir şey söz konusu değilken, sadece basından öğrendik. Basın bu konuyu yazdı, çizdi” dedi.

Türk Hava Yollarının TK 1542 sefer sayılı uçağıyla Düsseldorf’tan Ankara’ya hareket eden Demirtaş, Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki operasyonuyla ilgili olarak da, “dağların bombalanmasıyla bu sorunun çözülemeyeceğini, Kürt sorununa demokratik yollardan çözüm aranması gerektiğini” söyledi.

 

...
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2007 Pazartesi 19:33:01
Güncelleme :17 Aralık 2007 Pazartesi 19:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?