22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Demirtaş ne zaman dönecek?

Daha önce yaptığı açıklamada 6-7 Aralık günlerinde Türkiye'ye döneceğini söyleyen DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, THY'den aldığı bileti son anda iptal ettiği öğrenildi...


DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, Aralık ayı için Avrupa bürolarıyla birlikte yoğun bir program oluşturduklarını ve çalışmalar tamamlanana dek burada kalacağını bildirdi.


Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, ''demokratik bir proje için hazır olduklarını ve AK Parti'ye açık çek verebileceklerini'' ifade ederek, ''AKP bildiğini okumaya devam ederse, Kürtler verdikleri emanet oyları geri almasını bilecektir'' dedi.


Avrupa'daki temaslarının parlamento binalarıyla sınırlı olmadığını, burada panel ve toplantılara da katıldığını ifade eden Demirtaş, Aralık ayı için Avrupa bürolarıyla birlikte yoğun bir program oluşturduklarını ve çalışmalar tamamlanana dek burada kalacağını kaydetti.


Açıklamada, Siyasi Partiler Yasasında olmamasına rağmen partide uyguladıkları eşbaşkanlık konusuna da değinen Demirtaş, eşbaşkanlık sistemiyle çok daha geniş bir sahada temsiliyet gerçekleştirdiklerini iddia etti.

a.a
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 19:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?