20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Demirtaş sağlam çıktı!

Sahte çürük raporu iddiasıyla tutuklanan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş sağlam çıktı.

Sahte çürük raporu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, bugün kontrol amacıyla Gülhane Askeri Tıp Akademisine getirildi.

Kontrolden geçirilen Demirtaş’a “Sağlam Raporu” verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Genelkurmay Askeri Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde sahte çürük raporu aldığı iddia edilen Demirtaş’ın ilk muayenesini Beytepe Askeri Hastanesi yapmıştı. Beytepe Askeri Hastanesi, Demirtaş’a sağlam raporu vermişti. Demirtaş’ın avukatları bu rapora itiraz edimce Demirtaş, GATA’ya sevkedildi.

Sabah saatlerinde GATA’ya getirilen Demirtaş’ı 15 kişilik GATA Sağlık Kurulu muayene etti. Akciğerinde tüberküloz olduğu iddiasıyla çürük raporu olduğu için askere gitmeyen Demirtaş sağlam çıktı.

GATA Sağlık Kurulu, tüm gün boyunca Demirtaş’a bir dizi tahlil ve tetkikler yaptı. Tahlil sonuçlarını değerlendiren GATA Sağlık Kurulu “sağlam raporu”nu verdi.

Demirtaş daha sonra tekrar cezaevine götürüldü.

ANKA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 17:09:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
V. Yilmaz IP: 91.65.232.xxx Tarih : 12.01.2008 15:58:50

Efendiler lütven birakin da bu Vatan hainlerini böyle gazetelerde her gün manschetlere yazmayin cünkü söhret etmeyemi ugrasiyorsunuz. V:Yilmaz