30
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Demokratikleşmeyi savunduk!

AKP Dışilişkiler Danışma Kurulu dün Meclis’te toplanarak, olası bir kapatma kararının oluşturacağı iç ve dış sorunları tartıştı.

Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış başkanlık etti. Toplantıya, katılanlar arasında TBMM eski Başkanı Bülent Arınç da yer aldı. Arınç, yaptığı konuşmasında, zamanla değişimin normal olduğunu, kendisinin de değiştiğini belirtti.

Eskiden Milli Görüşçüydük

Arınç, "Hata yapmadık, sadece demokratikleşmeyi savunduk; ama buna karşı duran güçler var" dedikten sonra, "Zamanla biz de değiştik. Eskiden Marksist olanlar bile şimdi liberal oldu. Öbürleri değişiyor da biz niye değişmeyelim. Eskiden Milli Görüşçüydük, şimdi değiliz, başka şeyler düşünüp konuşuyoruz" diye konuştu.

Bağış’ın İngilizce raporu

Ankara Milletvekili Zeynep Dağı ve İzmir Milletvekili Taha Aksoy’un da yer aldığı toplantıda konuşan milletvekillerinin tümü, olası bir kapatma kararının Türkiye’nin AB ile olan ilişkilerini derinden etkileyip zedeleyeceğini savundu. Toplantıda, Bağış da milletvekillerine, kapatma davasının dış basındaki yankılarına ilişkin İngilizce bir rapor sundu

...
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 05:48:47
Güncelleme :6 Haziran 2008 Cuma 05:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk IP: 88.248.21.xxx Tarih : 6.06.2008 14:38:52

değiştik artık erbakan gibi direk söylemiyoruz. hem bak o yargılanıyor biz vekiliz biz değiştik hadi sizde değişin