22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Derviş Türkiye'yi yakından izliyor

Büyük ekonomik kriz sonrası ABD’den gelerek direksiyonu eline alan ve CHP’den milletvekili seçildikten sonra da BM Kalkınma Programı Başkanlığı görevi nedeniyle yeniden ABD’ye dönen Kemal Derviş, eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ı övdü. 

Derviş "Halkın nabzını iyi tuttu. Doğru analizler yaptı. Cumhuriyet mitingleri ile CHP'yi yeniden gündeme taşıdı’’ dedi.

Derviş bir zamanlar magazin basının gündeminden düşmeyen ve halen silah altında bulunan oğlu Erol Derviş’in Kırıkkale’deki yemin törenine katılmak için Türkiye’ye geldi. Bu törenin ardından CHP’li eski dostlarıyla görüştüğü öğrenilen Derviş ‘’ Baykal siyaseten önemli bir performans ortaya koydu." dedi. Cumhuriyet mitinglerinin de "CHP'nin değerlerini yansıttığını" belirten Derviş, CHP Genel Başkanı Baykal'a övgüler yağdırdı.

YAKINDAN İZLİYOR 

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı olan ve bir ara Dünya Bankası Başkanlığı için de adı geçen Kemal Derviş, Türkiye'deki gelişmeleri de yakından izliyor. Kırıkkale’deki yemin töreninin ardından oğlu ile Ankara’da iki gün geçiren Derviş, bu arada kendisine yakın CHP’li isimlerle de bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa Mahkemesi’nin verdiği 367 kararının ardından Türkiye'de yaşanan son siyasi gelişmeleri değerlendiren Derviş, CHP Genel Başkanı Baykal'ın izlediği politika ve stratejiyi övdü.

'DENİZ DOĞRU YAPIYOR' 

Edinilen bilgilere göre, Kemal Derviş yakın çevresine 14 Nisan’da Tandoğan’da başlayan ardından, Türkiye’nin değişik illerinde gerçekleştirilen Cumhuriyet mitingleri ve cumhurbaşkanlığı süreci ile ilgili düşüncelerini aktardı. Derviş, şu ifadeleri kullandı: "Deniz bey Türkiye'nin önünü açtı. Son aylardaki kararları haklılığını ortaya koydu. Halkın nabzını iyi tuttu. Olayları iyi yönlendirdi. Doğru analizler yaptı. Cumhuriyet mitingleri ile CHP'yi yeniden gündeme taşıdı. Meydanlarda yükselen halkın sesi, CHP'nin değerlerini yansıtıyordu. Bunu iyi değerlendirdi. Son zamanlarda söylediklerinin tamamını da gerçekleştirmeyi başardı. Siyaseten önemli bir performans ortaya koydu." Kemal Derviş, yeniden ABD’ye dönerken, önümüzdeki günlerde resmi bazı temaslar için tekrar Türkiye'ye geleceğini de bildirdi.

0 ŞİMDİ ASKER 

Öte yandan Kemal Derviş’in ilk eşinden olan oğlu Erol Derviş halen Kırıkkale’de vatani görevini yapıyor. Babasının Devlet Bakanı olduğu dönemde magazin basınına sık sık konu olan ve DJ’lik yapan Erol Derviş sosyetik güzel Yasemin Kozanoğlu ile olan ilişkisi ile de gündeme gelmişti ve çift olaylı biçimde ayrılmıştı. Daha önce ABD’de yaşayan Derviş, Los Angeles underground klüplerinde de çalışmıştı. DJ’lik yaptığı klüplerde techno-house ve progress çalan Erol Derviş, müzik işletmeciliği öğrenimi gördü.

Gazeteport
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2007 Perşembe 13:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?