15
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Devlet hiçbir tehdidi kabul etmez!

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, DTP Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddialarını içeren açıklamasının “tahrik edici” olduğunu belirterek, “Eğer bu sözler bir tehditse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir tehdidi kabul etmez” dedi.

Abant'ta düzenlenen AK Parti 5. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'ndan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Şahin, Aysel Tuğluk'un Öcalan'ın zehirlendiğine yönelik sözlerinin neyi amaçladığının anlaşılamadığını ifade etti. Tuğluk'un sözlerinin “tahrik edici” olduğunu belirten Mehmet Ali Şahin, şunları kaydetti:

“Eğer bu sözler bir tehditse, Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir tehdidi kabul etmez. Siyasi parti temsilcileri demeçlerine dikkat etmeli ve açıklamalarına bakmalı. Bu açıklamalardan sonra kamuoyunun büyük bir kısmı tepki gösterdi. Kamuoyu, tehdit olarak algıladı. Sözlerinin neyi kastettiğini açıklamalıdır. Mensubu bulunduğunuz ülkeyi tehdit edici cümleler kullanırsanız toplumu gerersiniz. Türkiye'de tutuklu ve hükümlüler devletin güvencesi altındadır.”
aa
Yayın Tarihi : 3 Mart 2007 Cumartesi 13:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
OSMAN COSLU IP: 84.63.182.xxx Tarih : 3.03.2007 14:27:00
KIS UYKUSUNDAM UYANANLAR VAR KAMUOYU SESINI CIKARMAZ ISE SIZ SESINIZI CIKARMIYACAKSINIZ ÖYLEMI DEMEK ISDETINIZ SAYIN BAKAN ZATEN SON DÖNEMLER YAPTIKLARINIZ BARTAGI TASIRMAYA BASLATI BAKIN BEN IYI BIR AKP LIYIM AMA SIZIN POLITIKANIZ SADECE CALISMAK YANI EKONOMI ICIN GÜZEL AMA ÜLKEYI YÖNETMEK ICIN YETERLI DEYIL HALA AKP KAN KAYIP ETIYOR BILESINIZ ÜLKEMIZE YAPILAN SUNI SALTIRILARA SUSARAK CEVAP VERIYORSUNUZ SAYIN BAKAN SUSMAKLA ÜLKENIN YÖNETILMETIGINI IYI BILMELISINIZ NEREDEYSE PKK YI MECLISE SOKACAKSINIZ ÜLKEYE PARA KAZANTIRA BILIRSINIZ AMA BARATAN ÖNCE HUZUR GEREKLI ISTE BUNU BASARAMIYORSUNUZ PKK SEMPATIZANLARININ OYLARI ICIN BU YAPTIGINIZ POLITIKA COK AYIP INANIN MÜTHIS SAG GÖRÜSLÜYÜM AMA ÜLKEMIN BÜTÜNLÜGÜ ICIN SIZE OY HAKKIMI KULANMIYACAGIM GEREKIRSE ÜLKEMIN BÜTÜNLÜGÜ ICIN SOL PARTILILERE OY VEREBILIRIM AMA ASLA PKK YI MUHATTAP ALANLARA VERMEM CÜNKÜ PKK SEREFSIZININ ISTIKAMETI BELLI BU KONUTA PARTINIZDEN COKMU COK HAYALKIRIKLIGINA UGRATIK SOLGÖRÜSLÜ ARKADASLARIN YÜZÜNE BAKACAK HAL BIRAKMATINIZ O SEREFSIZIN ADINI NASIL AGZINIZLA DELAFUZ EDIYORSUNUZ ILTIFATINIZA BAYILIYORUZ SECIMLERDE GÖRÜSÜRÜZ SAYIN AKP LILER