22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Diasporayı Ermenistan yönetiyor

Dört AKP ve bir MHP Milletvekili ile birlikte ABD Temsilciler Meclisi’nden sözde Ermeni soykırım tasarısının geçmesine karşı görüşmeler yapmak için ABD’ye giden heyette yer alan CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ, diasporayı artık Ermenistan’ın yönettiğini belirterek, “Ufacık Ermenistan, farenin kediyle oynadığı gibi Türkiye ile oynuyor. Artık Ermenistan’a karşı ne yapabileceğimizi düşünmeliyiz dedi.

ABD gezisi öncesinde ANKA’ya görüşlerini açıklayan Elekdağ, Ermenistan’ın tüm dünyadaki büyükelçilerinin sözde soykırım tasarılarını “orkestra ettiğini" söyledi.

-KAÇAK ERMENİLER-

Elekdağ, Ermenistan’a karşı Türkiye’nin alabileceği önlemlerle ilgili olarak şunları söyledi: “Şu dönemde esas itibariyle bütün bu sorunlar Ermenistan’dan kaynaklanıyor. Artık diasporayı Ermenistan yönetiyor. Ermenistan’a karşı ne yapabiliriz, ona bakmalıyız. Ama ne yazık ki, Hükümet bugüne kadar hiçbir şey yapmadı. Her ay 4 bin TIR kamyonu Gürcistan üzerinden Ermenistan’a Türkiye’den gıda götürüyor. Türkiye’den besleniyorlar. Her gün Erivan’dan İstanbul’a bavul alışverişi için geliyorlar. 70 bin Ermenistan vatandaşı Türkiye’de kaçak olarak çalışıyor. Bunların Türkiye’de kalmalarına izin veriyoruz. Bunu söyleyince, ‘Göndermek insanlığa aykırıdır’ diyorlar. Bizim bir kaçak işçimizi Fransa’da bir gün tutarlar mı, hemen geri gönderirler. Onların yaptıklarının insaniyetle ilgisi var mı? Birkaç yüz tanesini gönderin, sonra birkaç yüz tanesini gönderin. Türkiye’nin istedikleri gibi oynayacakları bir ülke olmadığını görsünler."

“UÇAK SEFERLERİ AZALTILABİLİR"-

Elekdağ, Türkiye hiçbir adım atmadığı için Ermenistan’ın, “bedelsiz bir politika uyguladığını söyledi. Elekdağ, uçak seferlerinin sayısının düşürülebileceğini, Ermenistan’a giden aylık TIR sayısının 4 binden bine indirilebileceğini belirterek, “Bunlar yapılmayınca, yaptıklarının kendilerine hiçbir zarar vermediğini düşünüyor ve devam ediyorlar. ‘Ben Türkiye’ye istediğimi yaparım, Fransa ile Almanya ile ABD ile aralarını açarım’ diye düşünüyorlar" dedi.

Elekdağ, Türkiye’nin tavrı nedeniyle, Ermenistan’la tüm arşivleri açarak, “ortak tarih komisyonu kurulması yönündeki öneriye olumlu karşılık vermediklerini ifade etti. Elekdağ, “Bu durumda gerçekler nasıl ortaya çıkacak. Ortak tarih komisyonuna razı olmuyorlar. ABD’yi ve AB’yi kullanıyorlar" dedi.

-“TÜRKİYE CESARET EDEMEZ"-

Elekdağ, Fransa Meclisinde sözde soykırım iddiasını reddedenlerin cezalandırılmasına ilişkin inkar yasasının görüşülmesi sırasında, şu anda Fransa’da iktidarda olan Halk Hareketi Birliği’nin (UMP) Genel Sekreteri olan Patrick Deveciyan’ın, bu kararın Türkiye ile iktisadi ilişkilere zarar verebileceği uyarıları üzerine, “Türklerin böyle bir cesareti yoktur. 2001’de karar aldığımız zaman da, şunu yaparız, bunu yaparız, dediler ama hiçbiri olmadı. Bunlarda hiç cesaret yoktur" dediğini belirtti. Elekdağ, bu yasanın çıkmasından sonra Fransa’dan Büyükelçinin bile çekilemediğine dikkat çekti.

anka
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2007 Pazar 10:22:05
Güncelleme :7 Ekim 2007 Pazar 10:28:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?