16
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Dışişleri: Mahmur kampı kapatılmalı

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki Mahmur Kampında, Irak güvenlik güçlerince düzenlenen, koalisyon askeri yetkililerinin de gözlemci olarak katıldığı operasyonu olumlu karşıladığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, insani niteliğini yitirmiş olduğu BM Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından da açıklanan ve PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün kontrolünde olduğu bilinen kampın kapatılması amacıyla Türkiye'nin yaptığı girişimlerin kamuoyunca bilindiği belirtildi.

Bu girişimler sonucunda, Irak güvenlik güçlerinin dün Mahmur Kampında bazı kontroller yaptıklarını ve koalisyon askeri yetkililerinin de operasyon sırasında gözlemci olarak yer aldıklarının öğrenildiği bildirilen açıklamada, "Bu bilginin olumlu karşılandığı" ifade edildi.

OPERASYON, İLK ADIM

"PKK/KONGRA-GEL terör örgütünün Irak'taki mevcudiyet ve faaliyetlerine son verilmesi beklentimiz çerçevesinde, bu adımların sonuç alıcı şekilde devamının diliyoruz" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Mahmur Kampı kapatılmalı, bu amaca yönelik olarak, kamptaki PKK mevcudiyet ve baskısı sona erdirilmeli ve kampta yaşayan vatandaşlarımızın geleceklerine yönelik serbestçe karar verebilecekleri bir ortam yaratılmalıdır. Dün yapıldığı bildirilen operasyonun bu yönde atılmış bir ilk adım olduğunu değerlendiriyoruz."

a.a
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 16:53:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?