22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Dışişleri koltuğuna kim oturacak?

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığının açıklanmasının ardından, AKP'de yeni Dışişleri Bakanı'nın kim olacağı tartışılmaya başladı. Kulislerde, Devlet bakanları Ali Babacan ve Beşir Atalay'ın yanı sıra Şaban Dişli, Murat Mercan ve Egemen Bağış'ın ön plana çıktığı konuşuluyor. 

Gül, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, "Dışişleri Bakanlığı koltuğu önemli. Kime bırakılacak" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"Hiç tereddüdüm yok. Grubumuzda bütün bu görevleri en iyi şekilde yapacak çok sayıda arkadaşımız var. Bizim sıkıntılarımız 'hangi arkadaşımızı öne sürelim' veya 'hangi arkadaşımızı tercih edelim'de olmuştur. Dolayısıyla hiçbir tereddüdüm yok. 

Sayın Başbakan muhakkak en iyi şekilde karar verecektir. Ayrıca TBMM tarafından cumhurbaşkanı seçilirsem, tüm birikimlerimi ve yardımımı şüphesiz vereceğim." Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel seçimlerin erkene alınması yönünde bir karar vermemesi halinde, Gül'ün Çankaya'ya çıkışından sonra yeni Dışişleri Bakanı'nın da içinde yer alacağı birkaç ismi kapsayan mini kabine değişikliği yapılabileceği belirtiliyor. Seçimlerin erkene alınması durumunda ise kabine içi değişiklikle yetinilebileceği ve devlet bakanlarından birinin Dışişleri Bakanlığı'na kaydırılabileceği konuşuluyor.
ANKA ise verdiği haberde, Gül'den boşalacak Dışişleri koltuğuna Babacan'ın geleceğini belirtti.
milliyet
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2007 Salı 19:19:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?