19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DİSK'ten 'çıkmaz sokak' uyarısı

DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, Doğu ve Güneydoğu'da çatışmaların yeniden "düğmeye basılmış gibi" şiddetlenerek arttığını ve Türkiye'nin yeni çatışmalarla sarsıldığını belirterek, "Hiç kuşku yok ki bu gelişmeler ülkemizi gittikçe çıkmaz bir sokağın eşiğine sürükleyecek nitelikler taşımaktadır" dedi. 

Çam yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin gelinen noktada ya sorunlarıyla yüzleşmeyi göze alıp, özgürlükçü demokratik yöntemlerle çözüm arayacak, çekinmeden, korkmadan, barışın tarafı olacağını, ya da meydanı çatışan taraflara terk ederek, ülkenin baskıyla, yasaklarla, inkar ve isyan politikalarıyla batağa saplanmasına, ülkenin bir kan gölüne dönüşmesine seyirci kalacağını söyledi. Çam, Türkiye’nin yeniden düğmeye basılmış gibi Doğu ve Güneydoğu’da şiddetlenerek artan çatışmalarla sarsıldığını belirtirken, bu gelişmelerin ülkeyi gittikçe “çıkmaz bir sokağın eşiğine sürükleyeceği” uyarısında bulundu. 

Çam, "şiddeti ve terörü bir siyasi araç olarak kullananları, siyaseten buna taraf olanları, bu durumdan siyasi rant elde etmeye çalışanları ve bunlara göz yumanları, kontr-politikalarla ülkemizi bir çıkmazın eşiğine sürükleyenleri" bu düşünce ve eylemlerinden bir an önce vazgeçmeye çağırdı.


ANKA
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?