20
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

Dişli için 2. soru

 AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, "iş takibi" karşılığı 1 milyon dolar komisyon ücreti aldığı iddiasına kanıt gösterilen belgeyi, "bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokol" diye açıkladı. CHP’nin kendisiyle ilgili iddiaları üzerine ilk Başbakan Tayyip Erdoğan’ı bilgilendiren Dişli’nin açıklaması şöyle: "Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli arasında imzalanmış 31 Ağustos 2006 tarihli başlıksız belge, rüşvetin belgesi değildir. Bu belge, daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset’in bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldür."

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a Dişli’nin iki günde 11 trilyonluk rantını sordu

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin Silivri’deki bir arsanın imar değişikliği için 1 milyon dolar "iş takibi parası" aldığı iddiasını basın toplantısıyla gündeme getiren CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle ün verdiği soru önergesinde şunları sordu:

Şaban Dişli’nin iş takibi sonucu 1 milyon dolar alacağına ilişkin iki tanık huzurunda imzaladığı protokolde yazılanlar aşama aşama gerçekleşmiş. Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve daha sonra da Silivri Belediye Meclisi kararlarıyla arsaların imar durumu değişmiştir. Bu, Dişli’nin görevini yerine getirdiğini gösteriyor. Parti Genel Başkan Yardımcısının 1 milyon dolara iş takipçiliği yapmasını nasıl karşılıyorsunuz?

Tesco Kipa: İşlerimiz yasal

AKP’li Şaban Dişli’nin komisyon aldığı iddialarını gündeme getiren arsayı satın alan Tesco Kipa, 19 bin metrekarelik sözkonusu gayrımenkulün, ticaret imarlı olduğunu ve Akademi Ofset Matbaacılık’tan ekspertiz raporuna dayalı olarak 18 Ocak 2008’ta satın aldıklarını duyurdu. Açıklamada, "Halka açık bir şirket olan Tesco Kipa’nın, tüm faaliyetleri, yasaların öngördüğü çerçevede, kayıt altındadır ve böyle olmaya devam edecektir" denildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 05:27:17
Güncelleme :13 Ağustos 2008 Çarşamba 06:16:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?