28
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Diyarbakır rövanşı

başbakan erdoğanErdoğan bir önceki Diyarbakır gezisinin rövanşını aldı. Geçen sefer küçük bir kalabalığa konuşan Erdoğan bu kez 20 bin kişiye seslendi. "Diyarbakır’dan dünyaya şiddet fotoğrafları gitsin istiyorlar" diyen Erdoğan, "Kürt sorunu" ifadesini kullanmadı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, bir önceki gezisinde küçük bir kalabalığa hitap ettiği Diyarbakır’da bu kez 20 bin kişiye konuşarak rövanşı aldı. Erdoğan, PKK’ın Roj TV’den "kimse karşılamasın, kimse kepenklerini açmasın" tehdidinde bulunduğu, DTP’nin de terörle mücadele taslağı nedeniyle kendisini boy hedef haline getirdiği Diyarbakır’da dün stadyumda parti kongresi düzenleyerek gövde gösterisi yaptı. Diyarbakırlılara, "Hep birlikte kazanamazsak hep birlikte kaybetmeye mahkum oluruz" diye seslenen Erdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bir önceki ziyaretinin aksine bu kez "Kürt sorunu" ifadesini kullanmayan Erdoğan, terörle mücadeleye kararlılıkla devam edilirken demokratik açılımların da süreceğini, bu konuda geri adım atılmayacağını söyledi.

Erdoğan, anne ve babalardan çocuklarına sahip olmalarını da istedi. Diyarbakır’ın terör ve şiddetle hatırlansın, buradan dünyaya şiddet fotoğrafları gitsin istiyorlar" diyerek bölücü örgüt ile birlikte DTP’yi de hedef alan Erdoğan, "Şiddetten, kavgadan medet umuyorlar. Hep birlikte biz buna hayır diyoruz, siz de biz de buna izin vermeyeceğiz" dedi, şu mesajları verdi:

TEŞEKKÜR

Son olaylarda bütün tahriklere rağmen kadını, erkeği, yaşlısı, çocuğuyla milletimizin sağduyusunu Diyarbakırlı kardeşlerim ortaya koydunuz. Demokrasimize de, cumhuriyetimize de sahip çıktınız. Bunun için sizi kutluyor, teşekkür ediyorum.

3 KIRMIZI

Üç kırmızı hattımız var. Bölgesel milliyetçiliğe hayır. Batı hangi güce sahipse diğer bölgeler de aynı güce sahip olacak. Etnik milliyetçiliğe hayır. Bu topraklardaki herkesin etnik kimliğine saygı duyulmalıdır. Ama hepimiz de Anayasada ifadesini bulduğu gibi TC vatandaşlığından iftihar edip mutlu olacağız. Dinsel milliyetçiliğe de hayır. Bütün din ve mezhepler bizim güvencemiz altındadır. Hepsine eşit mesafedeyiz.

Erdoğan’ı geren manşet: ’Mervan’ını al git’

İSTİFA ederek Başbakan Erdoğan’ın Siirt’ten milletvekili seçilmesini sağlayan ardından da Siirt Belediye Başkanı seçilen Mervan Gül’e yönelik tepkiler Erdoğan’ın ziyaretine de yansıdı. Kent merkezinde 19 büfenin Gül’e yakın kişilere verileceği dedikoduları kentte gerginlik yarattı. Siirt’te yayınlanan Son Söz Gazetesi, Başbakan’ın Mersin’de bir çiftçiye söylediği ’Ananı al git’ sözünü çağrıştırırcasına, ’Mervan’ını Al Git’ diye manşet yaptı.

Davul zurnaya dayanamadı

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisi renkli geçti. Erdoğan davul-zurnanın ritmine dayanamayıp, Mahsun Kırmızıgül’ün "Kardeşlik Türküsü" eşliğinde çekilen halaya girdi. Erdoğan’ın Diyarbakır’a gelişinde kendisini havaalanında karşılayanlar arasında yer alan DTP’li Belediye Başkanı Osman Baydemir, Organize Sanayi Sitesindeki törene de katıldı. Baydemir, Erdoğan’ın ayrılışından sonra gazetecilerin sorularına ’Biz gerekli misafirperverliği gösterdik’ karşılığını verdi.

Özel istekler

DİYARBAKIR Atatürk Stadı’nda dün yapılan AKP İl Kongresi hayli renkli geçti. Bir vatandaş, evlenme isteğini Erdoğan’a pankartla iletti. Erdoğan stada giderken, Saadet Bakkal adlı kadın sağlık karnesini göstererek otobüsün önüne geçti. Erdoğan otobüsü durdurdu. Bakkal, ’Yeşil Kart’ının süresinin dolduğunu ve yenileyemediğini belirterek yardım istedi. Erdoğan görevlilere ilgilenmeleri talimatını verdi. Kongrenin yapıldığı stadyumda Türkçe pankartların yanı sıra, "Ey Yüce Rabbim Tayyib’i koru" pankartının, "Hudaye me! Tu Tayibe me bı sıhırini" diye Kürtçesi de açıldı. Pankartın altında da "Diyarbakır halkı" ifadesi yer aldı.
.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2006 Pazartesi 03:30:54
Güncelleme :8 Mayıs 2006 Pazartesi 04:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?