23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

Diyarbakır'da olağanüstü hal


Cuma günü kente gelecek olan Erdoğan'ın geçeceği güzergâhlar şimdiden sıkı kontrol altına alındı. Kentte araçlara yönelik denetimler arttırılırken polisin izinleri de kaldırıldı

MAHMUT ORAL

DİYARBAKIR- Cuma günü çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak üzere birçok bakanla Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için kentte olağanüstü güvenlik önlemleri alınıyor.

Seçimlerin ardından iki kez geleceği açıklanmasına karşın bilinmeyen nedenlerle gezileri ertelenen Erdoğan'ın Cuma günü Diyarbakır'a yapacağı ziyaret nedeniyle kentte her kesim olağanüstü bir çalışma içerisine girdi. Ekonomi çevreleri yatırımların önünün açılması için Başbakan Erdoğan'a sunulmak üzere çözüme önerilerinin sıralandığı raporlar hazırlarken, en önemli hareketlilik ise gezinin güvenlik cephesinde yaşanıyor.

Son aylarda tırmanan terörist saldırılar nedeniyle Erdoğan'ın ilçe ziyaretlerinin iptal edildiği öne sürülürken, terör örgütünün olası eylemlerini dikkate alan güvenlik birimlerinde olağanüstü hareketlilik gözleniyor. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Erdoğan'ın ziyareti öncesinde istihbarat çalışmalarını derinleştirirken bir dizi ek önlem aldı. Polis teşkilatında izinler durduruldu. Ziyaret öncesinde kentte suikast şüphesi karşısında araçlar kontrol edilirken, Erdoğan'ın geçeceği güzergâhlar da şimdiden sıkı denetim altına alındı.

Havaalanında sıkı kontroller
Erdoğan ve yazarımız Oral Çalışlar 'ın da yeralacağı beraberindekileri taşıyan uçağın ineceği Kaplaner Havaalanı'na giriş-çıkışlarda kontroller sıkılaştırıldı. Alana giriş-çıkış yapan araçlar ve yayalar didik didik aranıyor.

PKK ise protesto çağrıları yapıyor. Abdullah Öcalan 'ın isteği üzerine kurulan örgütün yeni siyasi yapılanması Koma Komelen Kürdistan Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan Diyarbakır halkını Erdoğan'ın gezisini protesto etmeye çağırdı. Karayılan, örgüte yakın bir internet sitesinden yaptığı açıklamada şunları dedi: ''Gerçekten AKP'nin ve Başbakan Erdoğan'ın bu ciddiyet ve samimiyetle bir açıklama yapıp yapmayacağını bekleyip görmemiz gerekiyor. Ama çok ümitli olmaya da gerek yok. Bu hükümetin geçmişinden geleceğini de görmek mümkündür. Burada bizim söyleyeceğimiz değerli yurtsever halkın bu kişiyi dinlemeye gitmemesi gerektiğidir.''

CUMHURİYET
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 09:12:58
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 10:21:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?