23
Mayıs
2024
Perşembe
SİYASET

‘Dokunulmaz kutlayıcılar’ yüzünden dillere düştük


AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın kardeşinin kına gecesinde havaya ateş eden milletvekilleri, yabancı haber ajanslarına da konu oldu.
Fransız haber ajansı AFP, Yılmaz ve AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa’nın, havaya ateş açmalarının Türk kamuoyunda tepkiye neden olduğunu duyurdu.

Türk gazetelerinin, benzerleri onlarca can alan olayı kınadığını belirten AFP, olaydan sonra savcılığın soruşturma başlattığını, ancak milletvekillerinin dokunulmazlık zırhı arkasında olduğunu vurguladı.

PİŞMANIM, ABARTMAYIN

Eyüp Fatsa ile birlikte tabancayla havaya ateş eden AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz canlı yayında bir kez daha kamuoyundan ‘özür’ diledi. Haber Türk’te Gülgün Feyman’ın sorularını telefonla yanıtlayan Yılmaz, ‘Bu olayın gündeme gelmesi benim için iyi oldu. Bütün Türkiye beni konuşuyor’ dedi. Yılmaz, bunu ‘hayırlı bir izlenim’ vermek için söylemediğini de sözlerine ekledi. Yılmaz, Ordu’da düğünlerde havaya ateş etme geleneği bulunduğunu belirterek olayın abartılmaması gerektiğini söyledi.

Tabancalı kutlamaya soruşturma

ORDU’nun Ulubey İlçesi Aydınlar Köyü’nde AKP Ordu Milletvekili Enver Yılmaz’ın kardeşinin kına gecesinde, AKP Grup Başkan Vekili Eyüp Fatsa ile düğün sahibi AKP’li Enver Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin tabancalarla havaya kutlama ateşi açması üzerine savcılık soruşturma başlattı. Jandarmanın ilettiği tutanaklar içerine soruşturmayı başlatan Savcı Özcan Özbey, ‘Soruşturma sonunda milletvekillerinin isimlerinin de yazılı olduğu dosya, Adalet Bakanlığı’na gönderilecek. Milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılması yönünde Adalet Bakanlığı’nın talebi ile TBMM’nin vereceği kararı bekleyeceğiz’ dedi. Savcı Özbey, milletvekillerinin dışında kurşun atanların da tespit edilmeye çalışıldığını söyledi.

43’Ü GERÇEK 123 KOVAN

Jandarma, kına gecesinin yapıldığı alanda, 9 mm çapında 33, 7.65 mm çapında 10 ve kuru sıkı tabancalara ait 80 boş mermi kovanı buldu. Bazı çocukların, diğer boş kovanları topladığı da belirlenince, jandarma muhtarlık aracılığıyla çocuklardaki boş kovanları toplamaya çalışıyor.

Keşke olmasaydı

ADALET Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, AKP milletvekillerinin Ordu’da havaya ateş açmalarının doğru bir hareket olmadığını söyledi. Çiçek, ‘Yanlış bir işe doğru diyemem, keşke olmasaydı’ dedi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 14:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?