19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DP’’de II. Çiller dönemi

DEMOKRAT Parti’de yeni yönetime Çillerciler ağırlığını koydu. Yeni Genel İdare Kurulu (GİK) listesinde Tansu Çiller’e yakınlığı ile tanınan 7 isim yer aldı. DYP’den istifa eden ve Çiller’in yeniden siyasete döneceğini her fırsatta dile getiren Turhan Güven yeni lider Süleyman Soylu’nun listesinde yer buldu.

KADINLAR ARTTI

Kongreyle yenilenen GİK’te Mehmet Ağar’ın döneminden Salim Ensarioğlu, Veysi Şahin ve Ayla Özbek, yeni genel başkan Süleyman Soylu’nun listesinde de yer aldı. Ağar’ın döneminde 40 olan GİK üyesi sayısı 50’ye çıkarken, kadın sayısında da iki üye arttı. Nevval Sevindi, Ayla Özbek, Ayfer Arat, Melike Elitaş, Fezal Gülfidan DP yönetimine gelen kadın isimler oldu. Çillerci eski il başkanları yönetimde yer buldu.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz da Soylu’nun listesinden GİK’e girerken listede bir de Menderes soyadlı üye oldu. Ancak Yılmaz Menderes, “Menderes ailesi”ne mensup değil.

DP’nin yeni GİK’i ilk toplantısını bugün yapacak ve Başkanlık Divanı belirlenecek. Nevval Sevindi, Salim Ensarioğlu, Turhan Güven, Onur Gözen, İbrahim Konukoğlu, Nevzat Şaşkın gibi isimlerin genel başkan yardımcılığı görevine seçilmesi bekleniyor.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 07:33:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?