22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DP'de kongre iptaline adaylardan tepki

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, 17-18 Kasım tarihlerinde yapılması planlanan olağanüstü kongreyi iptal ettiğini açıklamasının ardından, kongrede Genel Başkanlığa aday olan isimlerden Nevval Sevindi ve Serhan Yücel'den tepki geldi.


Olağanüstü kongrede Genel Başkan adayları arasında ismini ilk açıklayan Nevval Sevindi, Pazartesi gününden itibaren bir çıkmaza götürülen kongre sürecinin ertelenmesinin delegeleri üzdüğünü söyledi. Sevindi, mayıs ayına ertelenen kongrede adaylığının devam edip etmeyeceği konusunu ekibiyle birlikte değerlendireceğini ifade ederek, 'Ekibimle birlikte değerlendirmelerde bulunup, önümüzdeki günlerde kararımı vereceğim' dedi.


İstanbul'da yapılan Kal-Der Kalite Ödülleri toplantısında ANKA'ya değerlendirmede bulunan Sevindi, siyasette de kalitenin önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, 'Keşke siyasette de kalite ödülleri verilse. Daha kaliteli siyasi tercihlerin yapılması için bunun önemli olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.
Genel Başkan adaylarından Serhan Yücel de yaptığı yazılı açıklamada kongre sürecinin iptal edilmesinin ardından Genel Başkan Ağar'ı sert bir dille eleştirdi. Yücel, 'kongreden kaçmakla' suçladığı Ağar'ın bu davranışının 'koltuk sevdasının en uç örneği olarak tarihe geçeceğini' öne sürdü.(

anka
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 23:09:00
Güncelleme :14 Kasım 2007 Çarşamba 23:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?