31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

DP'den Çölaşan'a mektup

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Turhan Güven'in, Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan'ın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı konuşmayla ilgili Danıştay Başkanlığına bir mektup gönderdiği bildirildi.

Güven, Çölaşan'ın konuşmasının, günün anlam ve önemi ile uzaktan yakından bir ilgisi olmadığı ve ''talihsiz'' olarak nitelenen beyanlarının ''hayret ve üzüntü'' ile karşılandığı ifade edilen mektupta, Çölaşan'ın, 1960 ihtilalini bir ''devrim'' olarak görmesinin ''yanlış bir düşünce'' olduğu kaydedildi.

Güven, mektubunda şunları kaydetti:

''Demokrat Parti'nin başa gelmesiyle Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti ve bizatihi Ulu Önder Atatürk'ü koruyan ve yaşatan kanunlar çıkmıştır. Sayın Danıştay Başsavcısının 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'u bilmemesi hukukçu kimliğine hiç yakışmamaktadır. Sayın Başsavcının giderayak İslami değerleri, gerçekçi olmayan ve demokratik anayasal hukuk düzenimizi meşru yollardan savunmak yerine, askeri darbelerle kaldırılmasını övmesi yine de bilgi noksanlığından kaynaklanmaktadır.''

Güven, bu tip davranış ve beyanların, Türkiye'nin önünde bu kadar önemli sorunlar varken gereksiz yere gündeme getirilmesinin, bugünkü iktidara sadece puan kazandırmaktan başka bir şeye yaramadığını iddia ettiği mektubunda, bilimsel tenkit yapılacaksa bu konunun uzmanlara bırakılmasının bilinmesi gerektiğini belirtti.

AA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 19:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Tezel IP: 78.179.188.xxx Tarih : 10.03.2008 21:49:30

Türkiye'de toplumsal uzlaşmanın ve cumhuriyetin temellerine ilk kazmayı vurarak bugünlere gelmemizi kolaylaştıran bir partinin geçmişte yaptığı hatalardan ders almayıp gerek son seçimler öncesinde izlediği politikalar, gerekse de eski adını tekrar kullanmaya başlayarak girdiği seçimler ve sonrasında "Biz nerede hata yapmıştık" demek yerine eskinin kinini sürdürmesi, toplumda keskin ayrışmalar yapmaktan başka ne işe yarar ki?