22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DSP: KKTC sonsuza kadar yaşayacak

DSP genel Başkanı Zeki Sezer, “Kıbrıs millî davasını başarıya ulaştırana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

KKTC Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ile DSP Genel Merkezi’nde görüşen Sezer, “DSP’nin kapısının önündeki Türkiye Cumhuriyeti bayrağı nasıl hiç inmeyecekse, KKTC bayrağı da hiç inmeyecek. Ecevit meşalesinden ışık alanlar olarak Kıbrıs millî davasını başarıya ulaştırana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kıbrıs’la ilgili son dönemde kaygı verici gelişmeler yaşandığını söyleyen Sezer, şunları söyledi:

“AB’nin güdümüne girmiş bir yönetim tarzıyla büyük sıkıntılarımız var. Kıbrıs’ta 1570’lerden bu yana Rum ya da Helen yönetimi hiç olmadı. Bir dönem için bazı sıkıntıları olan Osmanlı yönetimi Kıbrıs’ı geçici olarak İngilizler’e bırakmıştı. Ama, Rum yönetimi hiç olmadı. Rumlar’ın ‘Burası bizimdir. Helen adasıdır” demelerini anlamak ve kabul etmek mümkün değil. Türk varlığı orada sonsuza kadar sürdürülecek. İnanıyorum ki, KKTC de sonsuza kadar yaşayacak.”

Bazı resmî yetkililerin KKTC yerine Kıbrıs Türk Toplumu ifadesini kullanmalarını içlerine sindiremediklerini belirten Sezer, Kıbrıs’ın burada yaşayan Türkler’in güvenliği dışında Doğu Akdeniz’in güvenliği bakımından da son derecede önemli olduğuna dikkat çekti.

ERTUĞRULOĞLU: MUTLU BARIŞ HAREKATI HUZUR GETİRDİ

UBP Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu ise Kıbrıs millî davasının partiler üstü bir anlayışla, birlik ve bütünlük içinde sürdürülmesi gereğine inandıklarını işaret etti. “1974 mutlu Barış Harekâtı ile Kıbrıs barış ve huzur ortamına kavuşmuştur” diyen Ertuğruloğlu, 1974 gerçeğinin ters yüz edilerek çözüm önerileriyle Kıbrıs’ın Rum ve Helen boyunduruğu altına sokulmaya çalışıldığını öne sürdü.



a.a
Yayın Tarihi : 16 Mart 2007 Cuma 14:34:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?