22
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

DSP CHP'yi barajdan kurtardı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'yi baraj altında kalmaktan DSP'nin kurtardığını ima etti ve CHP'lileri çok kızdıracak laflar etti.


DSP Genel Başkanı Zeki Sezer dün partisinin İstanbul İl Başkanlığı’nda tartışma yaratacak açıklamalar yaptı. CHP’yi barajın altında kalmaktan DSP’nin kurtardığını ima eden Sezer “Cumhuriyet mitinglerine kadar baraj sorunumuz yoktu. Araştırmalara göre CHP’nin oyları düşüyor, DSP yükseliyordu. Solun birinci partisi DSP idi. Biz seçime CHP ile beraber girerek ’sol’suz bir parlamentoyu önledik” dedi.

Sezer “Yani CHP tek başına seçime girseydi baraj altında mı kalırdı?” sorusuna “Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde gerilen ortamda bu işbirliğini toplum büyük çoğunlukla istedi. Buna uymasaydık 2 partiyi de cezalandırabilirdi” yanıtını verdi.

DSP’liler ayrılacak

Sezer “CHP listesinden milletvekili seçilen DSP’lilerin ne zaman ayrılacaklarına” ilişkin soru üzerine, DSP’li milletvekillerinin CHP’den ne zaman ayrılacaklarının çok önemli olmadığını dile getiren Sezer, vekillerin çok uzun süre beklemeyeceklerini kaydetti. Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’la telefonda görüştüklerini, ayrılık kararının süpriz olmadığını, bunun CHP ile yaptıkları anlaşmanın gereği olduğunu söyledi. DSP lideri, CHP ile seçime girmekten dolayı pişmanlık duymadıklarını da ifade etti.

Ecevit istifa etmişti

Sezer, “Baykal’ın yerinde olsaydınız ne yapardınız?” sorusuna karşılık da “Onun yerinde değilim. Gerektiğinde seçimle geldiği bütün görevlerinden istifayla ayrılmış önemli bir devlet adamının, Bülent Ecevit’in geleneğinden geliyorum” dedi.

Seçimin nedeni Gül

“Abdullah Gül” ismine ilişkin yorumunu sorması üzerine Gül isminin Türkiye’de gerginliğe neden olduğunu ve bunun sonucu Türkiye’-nin seçime gittiğini savunan Sezer “Başbakan uzlaşmadan, alternatif listeden söz etti. Gül’ün de ısrar etmeyeceğine inanıyorum. Toplumu germeye gerek yok” diye konuştu.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2007 Cumartesi 08:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUAMMER SOYKAN IP: 85.104.133.xxx Tarih : 28.07.2007 16:18:12
Ben sayın sezeri daha ciddi,daha aklıbaşında biri sanırdım.Söyledikleri deneyimli bir politikacının söyleyeceği sözler değil.% de 1 lik dsp si ne yapmışta bu kadar yükselmiş.hayal aleminde yaşamayı bırakıp önlerine baksınlar chp nin kendi çıkaracağı 12 milletvekilini dsp ye hediye ettiği içinde nankörlük değil teşekkür etsinler.Genel başkanları gibi düşündüklerini sanmadığım dsp li kardeşlerim beni bağışlasınlar.