31
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

DSP li M.Pehlivan'da Türbandan yana

Üniversitelerde başörtüsü yasağının sona erdirilmesini isteyenler arasına DSP Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan da katıldı.

Eski başbakanlardan merhum Bülent Ecevit'in özel doktoru olan DSP'li Pehlivan, "Üniversitelerde başörtüsü yasağına karşıyım. Mademki burası demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti, o zaman böyle bir yasak olmamalı. Laikliğin gereği de budur." dedi.

AK Parti ve MHP'nin hazırladığı üniversitelerde başörtüsü yasağını sona erdirecek düzenleme DSP'de dün masaya yatırıldı. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, parti genel merkezinde topladığı milletvekilleriyle durum değerlendirmesi yaptı.

Edinilen bilgiye göre toplantıda konuşan Ankara Milletvekili Mücahit Pehlivan, başörtüsü yasağının kaldırılmasına destek verilmesini istedi. Konu ile ilgili düşüncelerini Zaman'a açıklayan Mücahit Pehlivan, kız öğrencilerin eğitim hakkını engelleyen bu sorunun çözülmesinden yana olduğunu vurguladı.

Hazırlanan metni beğenmediğini, ancak sorunun çözülerek Türkiye'nin rahatlatılması gerektiğini söyleyen Pehlivan, şu görüşü dile getirdi: "Bu sorun 20 sene önce çözülmeliydi. Kartopu gibi büyüyerek bugünlere geldi. Ben tıp fakültesinde okurken sınıfımızda başörtülü arkadaşlar vardı. Öğrenciler arasında hiçbir sorun da yaşanmadı. Başörtüsü laikliğe karşı tehdit değildir. Madem anayasa, yasa değişikliği geldi; sınırları iyi bir şekilde çizilerek, toplumun bütün kesimleri rahatlatılarak çözüm bulunmalı.

Zaman/Ömer Şahin
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 15:54:30
Güncelleme :31 Ocak 2008 Perşembe 16:14:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?