19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DSP lideri Sezer isdifa etti mi?


'Ben ayrılıyorum'
BU HABERİN DETAYI
DSP'li vekillerden Sezer'in istifasına yönelik açıklamaları
İstifa etmeyi düşünüyorum

Haberler Anında Cebinizde Hürriyet Mobil


Haberler Anında Bilgisayarınızda Haber Alarmı


Haber Kaçırmaya Son Hürriyet Mind


Sitene Haber Ekle Kazan Bumerang

DSP lideri Zeki Sezer, düzenlediği basın toplantısında 'Ben ayrılıyorum' diyerek istifasına açıklık getirdi.İşte Sezer'in açıklamalarından satırbaşları:

- 29 Mart’ta bir yerel seçim yaşadık. Seçim sonrası günler muhasebe günleri. Aynı zamanda hesap verme ve değerlendirme günleri.

- Biz DSP olarak seçimden sonra yetkili kurullarını toplayarak bu değerlendirmeyi yapan tek partiyiz. Pazar günü Parti Meclisi’nde bunu tartıştık.

- Önümüzdeki Cumartesi ve Pazar’da iki günlük bir çalışma toplantısı yapıyoruz.

- Muhasebe ve hesap verme günleri demiştim, ben 29 Mart akşamı aldığımız sonucun gereği olarak öteden beri dayandığım ilkeler ve görüşlerimin de gereği olarak istifa kararını almıştım.

- Bunu da arkadaşlarımla paylaştım akşam. Ancak hem örgüte hesap vermeden hem de örgütümüze olan saygımdan ötürü düşündüm. Onun için toplantıların sonrasında resmen istifa etmeyi düşündüm.

- Gerçekten benim için bu partide olmak 88’den bu yana her kademesinde görev yapmak büyük bir onur. Bülent Ecevit’ten sonra onun yerine görev yapmak büyük bir onur.

- Ama aynı zamanda sadece siyaset yoluyla halka ve ülkeye hizmet için bir araya gelmiş demokratik sol örgütlerle çalışmak ve onların bir parçası olmak büyük bir onur.

 

İSTİFA KARARI

- İstifa kararımı dün açıklamış oldum ama örgütümüze hafta sonu hesap vermiş olacağım.

- Örgütümüze milletimize ve arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.

- Olağanüstü bir çalışma ortaya koyduk, gönül birliği içerisinde. Ama seçim sonucu beni bu noktaya çalıştı. İnanıyorum ki DSP önümüzdeki süreçte hak ettiği yeri alacak.

- Aslında DSP’nin hak ettiği Türkiye’nin hak ettiğidir. Çünkü DSP Türkiye’dir. Türkiye’nin birliğinin bütünlüğünün, halkın refahının barışının güvencesidir.

- Demokratik sol ilkeler ve programlarsa tabiî ki yeni koşullara göre gelişmeye açıktır.

- Onun için ömrümün sonuna kadar bir demokratik solcu olarak kalacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın.

- DSP Türkiye’nin çıkışıdır, Türkiye’nin kurtuluşudur.

- Ülkemiz ve milletimiz üzerinde ciddi oyunlar oynanıyor.

- Önde gösterilen partilerin aldığı oy oranı olarakta bu çıkışı sağlayamadığı görülüyor. Onun için DSP’ye her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var.

- Benim bir hayalim vardı 23 Kasım kuruluş yıldönümü toplantımızda bunu geniş bir açıklamayla kamuyoumuza duyurmaya çalışmıştım. Oradaki birkaç polemik sayılabilecek sözler yer aldı basınımızda.

 

CUMARTESİ DSP'DE OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

- Cumartesi günü toplantıda o görüşlerimi söyleyeceğim. Siyaset tıkandı, demokrasi yeterince işlenemiyor.

- Bu siyasi yapıyla da demokrasinin işletilmesi kolay gözükmüyor.

- Onun için benim partide yapacağım açılımın önce DSP’de gerçekleşeceğine inanıyorum.

- Yüzde 10 gibi bir seçim barajı var. İkili yapı o kuraldan beslendiği için bunu aşarlar, barajı aşağı düşürürler mi bilemiyorum ama Türkiye bunu mutlaka başaracaktır.

- Tek adam yönetimlerini Türkiye’nin aşacağına inanıyorum. Seçim sonuçları böyle olmasaydı, bu konuda mücadele vereceğimi yine biraz önce bahsettiğim 23 Kasım’daki konuşmamda dile getirmiştim.

- Mevcut siyasi partilerle demokrasiyi yaşatmak mümkün değil. Ne yazık ki demokrasimiz geriye gidiyor.

- Laik, çağdaş hukukun üstünlüğüne dayalı cumhuriyetimiz yara alıyor. Bunlar aşabileceğimize ve DSP’nin buna büyük katkı vereceğine içtenlikle inanıyorum.

 

'BEN AYRILIYORUM'

- Demokratik solcular sadece ülkenin ve milletin yararına hizmet etmek üzere siyaset yaparlar. Örgütümüze tüm demokratik solculara ve halkımıza şükranlarımı sunuyorum.

- Ben başarılı olamayanların o kurumunda partinin de ülkenin de önünü tıkamamasını her yerde söyledim.

- Ben ayrılıyorum. Pazar günü dilekçemi vereceğim

- DSP’nin adını kimse DSP’den alamaz. Ecevitçiliği’de kimse gönlümüzden alamaz. Biz yüreğimize Ecevit’i kazıdık.

- Her şeye rağmen, engellenmeye çalışılmasına rağmen, en örgütlü örgüt DSP örgütüdür. Zaten bu örgütün yıllardır bir parçası olmaktan da onur duyuyorum.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 16:15:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?