19
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

DSP'de 'Rahşan Hanım' isyanı!

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, parti yönetimine ilişkin bazı konularda ihtilafa düştüğü Rahşan Ecevit’le köprüleri attı.

Rahşan Ecevit’in, “Senin döneminde DSP büyümedi. Beklenen açılımları gerçekleştiremedin” şeklindeki eleştirilerine “istifa” resti çekerek karşılık veren Sezer, istifanın eşiğinden döndü. DSP Başkanlık Divanı da Sezer’e, istifa etmemesi yönünde baskı yaptı ve Sezer’e destek mesajı verdi.

-DSP’de 22 Temmuz 2007 seçimleri öncesinde başlayan ve yaklaşık bir yıldır süregelen “iç” gerginlik ise “istifa” tartışmasıyla had safhaya çıktı. DSP lideri Sezer, Rahşan Ecevit’in yanı sıra, bir dönem en yakınında yer alan Emrehan Halıcı, Mücahit Pehlivan, Ahmet Tan ve Recai Birgün’le köprüleri attı. Rahşan Ecevit’in, Zeki Sezer’e karşı olağanüstü bir kurultay hazırlığı içine gireceği belirtildi.

-Rahşan Ecevit’in, parti genel başkanlığı için ise ilginç isimler önerdiği ortaya çıktı. Bu isimler arasında eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ve Hürparti Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Okuyan’ın da adı geçiyor. Yine son genel seçimlerde Ankara’dan bağımsız aday olan Hulki Cevizoğlu’nun da Rahşan Ecevit’le birlikte çalıştığı ifade ediliyor.

-Rahşan Ecevit’le yaşanan “istifa” polemiği parti yönetimini de harekete geçirdi. Yönetim, Rahşan Ecevit’i parti tabanına şikayet etmeye hazırlanıyor. Yönetim, önümüzdeki süreçte pek çok ilde toplantılar düzenleyerek nabız yoklayacak.

anka
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 11:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?